Limba română, întrebare adresată de postolachemaria51, 8 ani în urmă

Va rog frumos un mini-eseu despre voluntariat de 20 rânduri maxim....dau coroana​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
10

Răspuns:

Explicație:

Compoziție „Dacă aș fi voluntar”

Voluntariatul este chemarea sufletului. Conceptul de voluntariat a apărut cu mult timp în urmă. La început a fost numit serviciu militar voluntar în unele țări europene. Astăzi, acest cuvânt este folosit de civili în sensul de „gratuit”.

Vreau să fac voluntariat pentru că Vreau să-i ajut pe ceilalți. În ultimii ani, țara noastră se află într-o situație dificilă. Prin urmare, cu siguranță are nevoie de sprijin din partea oamenilor obișnuiți. Și astfel de trimiși naționali sunt tocmai voluntarii - oameni care și-au asumat voluntar această sarcină dificilă. Ele ajută cu lucruri, produse, medicamente necesare. Și sunt cu adevărat necesare.

Iar voluntarii sunt importanți nu numai în această chestiune. Medicină, educație, servicii sociale, literatură, cultură - oriunde este nevoie de astfel de asistenți. Dar de ce oamenii își petrec timpul fără niciun câștig financiar? Din fericire, lumea noastră încă nu a căzut complet în degradare. Și au fost oameni care erau gata să ajute nu în cuvânt, ci în faptă. Motivația lor este să îi ajute pe ceilalți să facă din această lume un loc mai bun.

Ca voluntar, puteți învăța ceva nou, găsiți conexiuni utile sau pur și simplu faceți prieteni cu o persoană drăguță. Acest lucru este util în special pentru tineri. Activitatea voluntarului îi va învăța responsabilitatea, toleranța și profesionalismul în anumite domenii.

Cred că voluntariatul este chemarea sufletului. Și dacă ești înzestrat cu un astfel de sentiment, atunci ești o persoană fericită în această lume. Amintiți-vă: fiecare dintre noi poate îmbunătăți viața. Fiecare dintre noi putem oferi cărți vechi, jucării sau lucruri orfelinate, toată lumea poate ajuta la adăpostul animalelor, fiecare poate colecta mâncare sau bani pentru cei care au nevoie.

Voluntariatul este o activitate neplătită, conștientă, voluntară, în beneficiul altora. Acesta nu este doar un hobby, ci și un mod de viață. Mulți tineri aleg astăzi calea de voluntariat pentru ei înșiși. Ce îi atrage în această direcție? Ce obiective doresc să atingă? Unii activiști ai districtului Novokubansky și-au împărtășit răspunsurile la aceste întrebări.


postolachemaria51: mulțumesc
Alte întrebări interesante