Limba română, întrebare adresată de paunalexandra12, 9 ani în urmă

Va rog frumos urgent ,1,2 si 3 .
P.s. Le faceti pe care l stiti.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sofia24maria
1
1.
Descrierea literară prezintă un peisaj, un anotimp sau un fenomen al naturii și sentimentele observatorului față de elementul descris, prin intermediul limbajului artistic. Fragmentul citat din opera literară Ardealul de ...(autorul) reprezintă o descriere literară. Tema textului este natura.
În primul rând, naratorul îsi exprimă admirația, încântarea față de fumusețea și farmecul acestui peisaj spectaculos prin bogăția detaliilor semnificative ce descriu viața ființelor mici,.... (un mic fragment). În altă ordine de idei, textul debutează cu prezentarea spațiului cosmic (3 personaje), pentru a continua cu planul terestru.
În al doilea rând, autorul își exprimă admirația, pretuirea față de puritatea colțului din natură suprins, prin utilizarea epitetelor (...cateva), comparațiilor (...cateva), metaforelor (..cateva). Impresionează bogăția detaliilor descrierii unei lumi netulburate parcă de prezența omului, o lume în care insectele și animalele trăiesc netulburate. Farmecul descrierii reiese și din bucuria autorului de a putea observa acest ținut, bucurie ilustrată de următoarea secvență: ....(o secventa vesela)
În plus, remarcăm ultilizarea grupurilor nominale (un grup nominal,un adjectiv langa un substantiv) și a celor verbale (unul verbal,un verb langa un adverb) în realizarea tabloului, acestea fiind specifice descrierii literare.
În concluzie, prin argumentele dezvoltate anterior, am arătat că fragmentul citat reprezintă o descriere literară.

sofia24maria: pe 2 si 3 nu l-am stiut
paunalexandra12: E ok,ms
Alte întrebări interesante