Engleza, întrebare adresată de nechitamagdale, 9 ani în urmă

Va rog.. intreaga traducere corectaa!

Anexe:

nechitamagdale: dar sa fie complet si bine,da?
nechitamagdale: te rog
andreeabutterfly: Da
nechitamagdale: cat timp?
andreeabutterfly: 20 min
nechitamagdale: mm... astept
nechitamagdale: Sa fie bine,te rog... iau nota
nechitamagdale: Stiu cuvintele dar nu stiu cum sa formulez exact propozitia.. unele sunt fraze si na... te rog
andreeabutterfly: Da
nechitamagdale: va rog din Suflet doamna Geta! <3

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Geta1955
1
Azi nu dam nicio importanta cand pornim radioul, dar cand un tanar Italian de 21 de ani l-a invtenta cu peste 100 de ani in urma, nimanui nu-i venea sa creada.  

Intr-o zi in 1895 in Bologna, Italia, Guglielmo Marconi a trimis lumii primul semnal radio. Utilizand un transmitatior si un receptor radio, el a trimis semnalul din podul casei spre fratele lui care era ascuns afara la peste un kilometru distanta. Cand fratele lui a receptionat semnalul a tras cu pistolul. Guvernul Italian nu a fost interesant in inventia tanarului Marconi, dar mama lui, Annie, care era irlandeza, a crezut ca e o ideea buna. Asa ca in februarie anul urmator, l-a trimis in Anglia sa se intalneasca cu varul ei, care era un inginer important. A fost o calatorie care a schimbat lumea.  

In Anglia, Marconi si varul sau s-au intalnit cu alti doi inventatori. In 1897 Marconi a format Compania de Telegrafie Fara Fir Marconi in Londra si a inceput sa transmita semnale radio simple la distante mari. In 1899 a trimis prin telegraful fara fir primul mesaj peste Canalul Manecii in Franta. Aceasta insemna ca navele puteau trimite mesaje de la vas la tarm daca erau avariate.  

Marconi a crezut intotdeauna ca undele radio putea calatori in jurul globului. Pana in 1901 si-a imbunatatit sistemul radio intr-atat incat in data de 12 decembrie a uitmit lumea trimitand primele semnale radio peste oceanul Atlantic. Au fost transmise din Poldhy Tara Galilor si au fost receptionate la o distanta de 3520 km la St. John, Newfoundland, utilizand o antena aeriana instalata pe un zmeu. Sistemul lui Marconi a fost adoptat in curand de navele engleze si italiene. De-acum inainte, compania Marconi avea monopol pe comunicatiile fara fir si Marconi a devenit multimilionar.  

Marconi este una din personalitatie de marca ale secolului douazeci. El chiar a identificat importanta militara a radarului si s-a gandit la ideea de a trimite semnale radio in spatiu. Cand Marconi a decedat in 1937, toate statiile radio din jurul lumii s-au intrurupt timp de doua minute in semn de omagiu. Marconi a facut o singura greseala. A crezut ca televiziunea nu va deveni niciodata populara.  





nechitamagdale: Va multumesc! Va iubesc! Pupici1
Alte întrebări interesante