Istorie, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog la istorie informație despre Sarmizegetusa și sanctuarul ei sanctuar adică calendar


Semaka2: Bla bla bla

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ipatimerilu613
8

Sarmizegetusa Regia a fost capitala și cel mai important centru militar, religios și politic al dacilor înainte de războaiele cu Imperiul Roman. Înălțată pe vârful unui munte înalt de 1200 m, cetatea, cuprinzând șase cetăți, era nucleul unui sistem defensiv strategic în Munții Orăștie (în România actuală).

Sarmizegetusa Regia nu trebuie confundată cu Ulpia Traiana Sarmizegetusa, capitala romană a Daciei construită de împăratul roman Traian la aproximativ 40 km distanță, care nu era capitala dacică. Sarmizegetusa Ulpia a fost descoperită mai devreme, era cunoscută deja la începutul anilor 1900 și a fost inițial confundată cu capitala dacică, confuzie care a dus la concluzii incorecte cu privire la istoria și organizarea militară a dacilor.

Mai demult, Sarmizegetusa era cetatea dacilor. Ea a fost abandonata în secolul al doilea după Hristos. Acolo au avut loc războaiele dac-o-romane. Aceasta este recunoscută în Patrimoniul Mondial UNESCO si este un Monument Istoric National. Sanctuarul de la Sarmisegetuza se numește Marele Templu Rotund. La fel, și sanctuarul se afla în Patrimoniul Mondial Unesco.

Alte întrebări interesante