Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

va rog ma ajutati cu o compunere dupa un model de basm in care sa existe oglinda fermecata,o pasare vorbitoare si un dragon
Va Rog frumos

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de irina2002iri
0
A fost odata...si s-a intamplat.
Intr-un tinut indepartat,la malul unei mari cu apa ca de cristal,un imparat ce avea 3 fete frumoase si istete.In fiecare dimineata,de cand fetele au implinit 18 ani, erau pregatite de catre slujitorii castelului pentru a-si gasi un print cu care sa traiasca o viata intreaga.
Intr-o zi mai putin inseninata,un dragon incepu a scuipa flacari neincetat prin tot regatul.Toata lumea izbucnea in plans,nestiind ce sa faca.
-Doamne,fie-ti mila de noi!Au strigat inspaimantate printesele.
Atunci,ceva miraculos s-a intamplat.Oglinda castelului a inceput a straluci formidabil,spunand:
-Dragele mele,mergeti in urma dragonului si incercati saa fiti amabile astfel incat sa-i aflati povestea si sa il puteti calma cu bunatatea voastra.Asa,veti scapa intregul vostru tinut de aceasta bestie agitata.
-Dar este foarte periculos!Au strigat fetele cele mari.
-Eu am sa ma duc ! Zicand fiica cea mica cu glas usor tremurat.
si a plecat.Pe drum,speriata fiind,a inceput sa tremure si dragonul a vazut-o.Incercand sa-l calmeze,o pasare ca de aur a strigat :
-Stai dragonule inainte sa-i faci vreun rau acestei domnite!
Mirat,dragonul a inceput a scuipa din nou flacari.
-Ai incredere in mine!A tipat printesa.Nu vreau sa iti fac deloc rau!
-Dar atunci ce  aveai sa-mi spui de ma urmareai?Voiai sa ma omori,sunt convins!
-Ba nu!Nu am de gand sa iti fac vreun rau!
Atunci,increderea dragonului in fata a devenit asa de mare incat cerul s-a inseninat.Niste raze puternice s-au reflectat pe dragon,iar printr-o minune,acesta s-a transformat intr-un prin chipes si curajos.
Cei doi au plecat pe un armasar alb si frumos la castel unde au fost intampinati de toti satenii pentru a-i felicita.Celelalte 2 surori au venit in graba pentru a o felicita pe fata cea mica,iar tatal acesteia le-a organizat celor 2 invingatori o nunta ce a durat 7 zile si 7 nopti.
Si au trait fericiti pana la adanci batraneti!
sper ca te-am ajutat :))

irina2002iri: cp
Alte întrebări interesante