Istorie, întrebare adresată de nataliaiasmina1, 9 ani în urmă

va rog ma ajutati. Un referat despre Magellan

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de JrSrVxName1
2

La 10 august 1519 cele cinci corăbii care au compus flota expediției: Trinidad , San Antonio, Concepción, Victoria, Santiago, au părăsit orașulSevilla navigând pe fluviul Guadalquivir până în San Lucar de Barrameda unde au staționat mai mult de 5 săptămâni, timp în care s-a făcut ultima revizie și aprovizionarea completă. La 20 septembrie 1519 flota s-a desprins de țărm și a început călătoria.

În timpul trecerii peste ocean, Magellan a elaborat un sistem de semnalizare atât de bun încât nici o corabie din flota sa nu s-a rătăcit, deși erau total diferite. Neînțelegerile cu căpitanii spanioli au apărut la scurt timp. Pretențiilor lui Cartagena cu privire la schimbarea itinerariului, Magellan a răspuns: „Datoria domniei voastre este să urmați ziua steagul meu, iar noaptea felinarul dinpupa corăbiei mele”.

Pe 27 aprilie 1521, Magellan a fost ucis în Filipine în timpul unei lupte cu băștinașii. Din expediția inițială s-a întors o singură navă, Victoria, având la bord 18 oameni și comandată de Juan Sebastian El Cano în 1521. Regele Spaniei l-a înnobilat pe El Cano și i-a dat ca blazon globul pământesc pe care scria „Primus Circumedisti me” („Tu m-ai înconjurat primul”). Relatarea expediției a fost făcută de geograful Antonio Pigafetta care a participat la toate expedițiile organizate de Magellan.
Alte întrebări interesante