Limba română, întrebare adresată de Vanessa200820, 8 ani în urmă

VA ROG MULLTT ESTE URGENT!
6. *Alege un domeniu nemenţionat de autoare în primul paragraf al articolului și realizează o prezentare a două personalităţi cu care ne putem mândri, la nivel
naţional. Redactează un text de maximum 150 de cuvinte.

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

O sa incerc sa te ajut cumva!

Aș porni cu un citat spus acum ceva timp în urmă  ( 2018) de ministrul Culturii din acea vreme,  Lucian Romașcanu  " Trebuie să arătăm respect acelor personalități prin ale căror eforturi, și geniu, putem sărbători astăzi Ziua Culturii Naționale, și să le omagiem. În aceeași măsură, este datoria noastră să creăm condițiile pentru ca și peste ani, cei ce ne vor urma să aibă ce omagia, să încurajăm și să cultivăm talentul”

Așa că,  vom prezenta pe scurt doua personalități marcante ale teatrului și cinematografiei . Astfel putem omagia cu mult respect o mare actriță de  teatru, film și televiziune din generația de aur, Tamara Buciuceanu Botez.  Era supranumită "Doamna comediei românești", fiind una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie. A jucat în peste 25 de filme, personajul său emblematic fiind profesoara Isoscel din seria "Liceenii".

De asemenea ne putem mandri cu un alt actor român de film, teatru, radio, televiziune și voce, care a adus o contribuție importantă la dezvoltarea teatrului și cinematografiei românești, Ion Dichiseanu. Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului Nottara, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru de televiziune și teatru radiofonic.

Explicație:

Daca consideri ca este prea putin spus despre fiecare, cauta diverse surse de inspiratie.

Alte întrebări interesante