Fizică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog mult....................​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de dumidaniel
1

Răspuns:

  Lumea savantilor si a geniilor este presarata cu lucruri interesante, iar asta ne-o demonstreaza viata lui Isaac Newton. Viata celui care a formulat Legea gravitatiei, a inventat calculul, telescopul, a conceput discul colorat ce reproduce spectrul solar, a descoperit o serie de formule matematice, a studiat filosofia si a scris texte cu subiecte religioase. Inca din copilarie, Newton construia jucarii mecanice si era pasionat de legile fizicii. Se poate spune ca primul sau contact cu fizica l-a avut in anul 1658, pe cand studia puterea vantului in timpul furtunii.

  Savantul reusind sa masoarea lungimea sariturii sale in directia in care batea vantul si in sensul opus.  Timp de 5 ani cat a urmat cursurile Scolii Grantham, Newton a fost pasionat de ierburi si desen. In casa gazdei sale, un farmacist englez, existau portrete cu personalitatile vremii schitate de savant.  Isaac Newton nu a fost casatorit niciodata, in arhivele Anglie neexistand niciun document inregistrat. Newton s-a dovedit un tanar chibzuit, care isi cheltuia banii doar pe carti si aparate stiintifice. Venitul sau anual era intre 200 si 250 de lire, bani pe care ii prime ca un ajutor financiar de la Universitatea Cambridge.

Din anul 1703 si pana la sfarsitul vietii in 1727 a fost presedintele celei mai importante institutii pentru promovarea stiintei, Royal Society, unde, de-a lungul anilor, si-a prezentat lucrarile stiintifice.

Alte întrebări interesante