Matematică, întrebare adresată de eutalia84, 8 ani în urmă

Va rog mult ajutatati-ma!

Anexe:

eutalia84: stiu aproape tot dar nu prea stiu acolo cu M intersectat cu N
GreenEyes71: Primul pas este să scrii fiecare element al mulțimii M în forma cea mai simplă, unde este cazul. Ai rezolvat asta ? Dacă da, scrie ce ai obținut.
eutalia84: Nu prea stiu
eutalia84: eu am nevoie de raspuns
GreenEyes71: Ai scris că știi aproape tot, nu ? Nu aștepta soluția pe tavă, așa nu vei învăța nimic. Cum poate fi scris 0/3 mai simplu ? Hai, că este super ușor.
eutalia84: Dacă anu vrei să-mi spui atunci nu ma mai ajuta
GreenEyes71: Deci tu aștepți soluția pe tavă ?
GreenEyes71: Tocmai că vreau să te ajut, numai că tu nu vrei să fii ajutată. Chiar nu pot să cred că nu știi cu ce este egal 0/3 ! Chiar nu știi ?
eutalia84: deci imi spui sau nu?
GreenEyes71: Tu nu faci nici cel mai mic efort să rezolvi, deși ai de la mine asistență pas cu pas. Nu ai dat niciun răspuns, chiar dacă ar fi greșit. Eu nu ajut astfel de elevi, îmi pare rău. Las pe alții să te ajute, să îți ofere soluțiile pe tavă, iar tu nu vei învăța, nu vei ști nimic. Asta înseamnă că la teste, la teze și la examene vei avea foarte mari probleme, nu vei ști nimic să rezolvi. Este alegerea ta, până la urmă, dar nu este bine pentru tine, deloc.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maverickarcher
2

Unele fractii din multimea M se pot simplifica; acestea sunt: 0/3 = 0, 3/3 = 1, 6/3 = 2. Scriindu-le asa, ne este mai usor sa rezolvam. a) M intersectat cu multimea nr nat inseamna sa scriem elementele nr nat care sunt in multimea M; acestea sunt 0, 1, 2. => M intersectat N = {0, 1, 2} b) M intersectat cu multimea nr nat diferite de 0 inseamna sa scriem elementele din M care apartin lui N, diferite de 0: acestea sunt : 1, 2. => M intersectat cu N* = {1, 2} c) M \ N inseamna sa scriem elementele din M care nu apartin lui N. Acestea sunt : 1/3, 2/3, 4/3, 5/3 => M\ N = {1/3, 2/3, 4/3, 5/3}


eutalia84: inteleg
eutalia84: dar e prea mult scris
eutalia84: si se face o harababură in capu meu
maverickarcher: Citeste cu atentie tot. Am explicat. La finalul explicatiei se afla raspunsul.
GreenEyes71: Super tare, nici soluția pe tavă nu te ajută. Dacă nu ai înțeles rezolvarea, înseamnă că nu cunoști nici cele mai elementare noțiuni de teorie. Nu e bine deloc !
eutalia84: crezi tu?
eutalia84: :)
GreenEyes71: Nu cred, sunt sigur.
eutalia84: Aha
eutalia84: Oricum mersi mult de ajutor:))))))
Alte întrebări interesante