Limba română, întrebare adresată de maria880, 8 ani în urmă

Va rog mult am nevoie de ajutor!:(

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
4

Răspuns:

Succesul scolar este strans legat de mai multe aspecte printre care temeinicia  si constinciozitatea invatarii dar si de lecturile suplimentare. Acestea din urma determina formarea unui vocabular bogat, capacitatea de a purta o discutie dar de a ne exprima fluent si mult mai usor in diverse domenii sau activitati. Lectura reprezinta o activitate frumoasa dar cu care tinerii incep sa devina dusmani. Unii tineri considera ca lectura este inutila si plictisitoare si nu le foloseste in viata.

De fapt, lecturile suplimentare trebuie vazute drept activitati care au rolul sa imbunatateasca lipsuri privind comunicarea orala sau scrisa, dezvoltarea gandirii critice, analiza unor evenimente. Chiar daca lecturile suplimentare recomandate nu sunt placute, cu certitudine, sunt diverse domenii care sunt interesante: romanele istorice, romanele politiste, romanele fantastice.

Rolul lecturii este de a ne dezvolta emotional, de a constienta anumite aspecte ale vietii, de a ne imbunatati atat comunicarea orala dar si cea scrisa. Lecturile sunt o baza pentru dezvoltarea noastra si consider ca acestea prezinta foarte multe beneficii.

Alte întrebări interesante