Limba română, întrebare adresată de antoniomirica, 9 ani în urmă

VA ROG MULT CINE MA POATE AJUTA VREAU SI EU POVESTIREA PASTORITEI SI HORNARUL DACA NU O STITI AS MAI VREAUO SI PE FATA DIN SOC

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catalintudor92
3
1)-Pastorita si hornarul -A fost odata ca niciodata o tara indepartata, in care se afla un oras mic-mititel. in el era o casuta, iar in casuta - un dulap cum nu s-a mai vazut. Lemnul lui vechi scartaia la fiecare atingere, fiind impodobit de sus pana jos cu crestaturi intortocheate si cu frunzulite de lemn. Pe usile batranului dulap puteai vedea cele mai nastrusnice impletituri, din care se iteau capete de cerbi cu coarne ramuroase, iar in mijloc era sculptat un barbat cu chip ciudat. Avea picioare de tap, coarne mici, barba lunga si era nespus de caraghios. Copiii il botezasera 'Piciordetapsubsergentmajorcomandantgeneraldefront''.
2)-Fata din soc -Un baietel a racit si are nevoie de o poveste ca sa adoarma.Povestea se depana impreuna cu aburul din ceainic, jumatatea din batranului povestitor si jumatate din visele baietelului care a adormit in timp ceasculta.O poveste ciudata despre generatii care se succed, despre anotimpuri si despre o fata din soc care ii insoteste pe toti si ii invata ce este fericirea.

antoniomirica: CV MAI MARE NU STII
bossdimas123: pentruca el a fost o persoana foarte inteligenta si bogata el a avut tot ce a dorit si mai este greu deoarece e greu sa stapinesti un popor asa mare ca poporul care el la condus...BAFTA!
Alte întrebări interesante