Engleza, întrebare adresată de edi541, 9 ani în urmă

va rog mult cine poate sa imi traduca dau premiu coroana orice

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sab2luca
1
Draga Jurnalule,
Am avut parte de o petrecere foarte speciala azi noapte.Acum mult timp in urma,in anul 1605,niste oameni au incercat sa incendieze Casa Parlamentului pentru a-l omori pe regele James I. Conspiratorii erau Catolici si erau nefericiti deoarece nu puteau sa isi urmeze religia proprie.Un om pe nume Guy Fawkes pazea praful de pusca cand au descoperit clanul.Acesta a fost executat pe 5 Noiembrie.De atunci,englezii au celebrat noaptea Bonfire pe 5 noiembrie. Copii fac o papusa pe care o numesc Guy Fawkes sau "tipul" iar acest "tip" este ars pe rug si sunt lansate artificii.
Eram nerabdatori sa dam foc artificiilor dar nu aveam voie Deoarece au fost accidente cand copii au lansat artificiile si s-au ars pe ei insisi. Nici macar nu poti cumpara artificii daca nu ai peste 16 ani!
Petrecerea a fost foarte prietenoasa. Ne faceam unii pe ceilalti carnati si cartofi (da,din nou!)in rug.Dupa aceea am dansat si ne-am distrat dar la ora 11 am oprit muzica.Nu poti asculta muzica tare dupa ora aceea deoarece oamenii vor sa doarma...nu pot sa imi dau seama de ce!
Nu m-am mai distrat atat de tare in ani!

edi541: multuuuu❤❤❤
sab2luca: Cu maree placeree! Daca mai ai chestii de engleza, poti sa mai intrebi :)
edi541: sigur acum iti trim
edi541: mai gasesti ceva de trad pe proof meu #sab2luca
Alte întrebări interesante