Biologie, întrebare adresată de uana791, 8 ani în urmă

va rog mult
dau coroana ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iftinchidaria
1

Răspuns:

1.Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materiale care interferează cu sănătatea umana, calitatea vieții sau funcția naturala a ecosistemelor( organisme vii și mediul în care trăiesc).

2. Exemple de factori poluanți ai aerului: smogul (amestec de monoxid de carbon și compuși organici); ai apei: apa menajera, apa industriala și produsele chimice folosite în agricultura( îngrășăminte și pesticide sunt principala cauza a poluării apelor), eroziunea; ai solului: pesticide și fungicide (omoara organisme utile).

4. Alergiile sunt reacții exagerate ale organismului, ca urmare a întrări în contact cu anumite substanțe din mediul înconjurător. Exemple de alergii: alergeni inhalați, ingerați(prezenți în anumite alimente) si/sau de contact.

5. Astmul este o boala inflamatorie cronica care afectează bronhiile, având drept consecință apariția abceselor de tuse și de respirație șuierătoare sau wheezing și/sau apariția senzației de lipsa de aer cu dificultate în expulsia aerului din plămâni, adică dispnee expiratorie.


iftinchidaria: la ex 3 poate găsești pe internet
uana791: da, mulțumesc mult!
iftinchidaria: N-ai pentru ce. ^^
iftinchidaria: am vrut sa scriu acceselor* nu abceselor* ;)
uana791: nu i nimic
Alte întrebări interesante