Matematică, întrebare adresată de Eu468, 8 ani în urmă

va rog mult de tot acest exercitiu​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Arimath
2

Explicație pas cu pas:

a)

a=2\sqrt{3}-5

b=3\sqrt{2}-2\sqrt{3}

c=-5+3\sqrt{2}

a+b-c=2\sqrt{3}-5+3\sqrt{2}-2\sqrt{3}+5-3\sqrt{2}

⇔a+b-c=0

b) a=2-√5

b=-4√7+2√5

c=√5-4√7

a+b-c=2-√5-4√7+2√5-√5+4√7⇔

⇔a+b-c=2-2√5+2√5-4√7+4√7⇔

⇔a+b-c=2


Eu468: iti multumesc mult
Arimath: Cu plăcere, spor la lucru în continuare
Răspuns de dianageorgiana794
5

Răspuns:

2√3-5+3√2-2√3-(-5+3√2)=-5+3√2+5-3√2=0

2-√5+(-4√7+2√5)-(√5-4√7)=2-√5-4√7+2√5-√5+4√7=2

Alte întrebări interesante