Istorie, întrebare adresată de rinciogmaria4, 8 ani în urmă

Va rog mult de tot poate cineva sa imi faca un rezumat cu acest,, text"dau 20 de puncte​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de catanalexandra
1

Ștefan cel Mare a urcat pe tronul Moldovei în anul 1457, fiind fiu din neamul Mușatinilor. Ștefan s-a îngrijit foarte mult de agricultura, comerțul și meșteșugul ce era practicat pe teritoriul țării sale. A întărit sistemele de fortificație. Pe timpul domniei sale a ctitorit mănăstiri și biserici.

Ștefan cel Mare era nevoit să se lupte cu dușmanii deoarece dorea ca țara sa să nu mai plătească tribut turcilor și să devină indepentă. A învins în multe lupte datorită strategiei și îndemânării sale. Dintre toate luptele (războaiele) cea mai importantă a fost lupta de la Vaslui din 1475.

Domnia lui Ștefan cel Mare a însemnat o perioadă de prosperitate și stabilitate.


rinciogmaria4: iti multumesc enorm de multt❤️❤️
catanalexandra: Cu drag
rinciogmaria4: imediat ce pot sa iti day coroana o sa tio dau
Răspuns de Valdanet
4

Rezumat: Ștefan cel Mare

Domnitorul român Ștefan cel Mare s-a urcat pe tronul Moldovei în anul 1457 și a murit în anul 1504.

În timpul domniei lui Ștefan cel Mare, Moldova a cunoscut o perioadă de prosperitate prin dezvoltarea agriculturii, comerțului și meșteșugului, el ridicând noi târguri și înfrumusețând vechile așezări.

Din punct de vedere militar el a organizat armata și a întărit cetăți și a reușit să aibă și bune relații diplomatice pentru a nu avea mulți dușmani.

În ciuda războaielor duse împotriva ungurilor, polonilor, tătarilor și turcilor, în timpul domniei lui Ștefan cel Mare Moldova a cunoscut stabilitate și după fiecare luptă cucerită el construia biserici și mănăstiri.


rinciogmaria4: iti multumes si tie foarte mult❤️
Valdanet: Cu drag! ⚘
Alte întrebări interesante