Studii sociale, întrebare adresată de Hdjdjdmxjx, 8 ani în urmă

Va rog mult de tot rapid

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marcuvalentina10
0
Sfat pentru viitor: Intotdeauna daca vrei sa incepi o afacere trebuie sa te orientezi spre o piata care are deficit de oferte. Ex daca un oras e plin de patiserii, nu vei face profit daca vei deschide una.

Serviciile deficitare in localitatea mea sunt cele din domeniul sanitar(prea putine centre medicale, prea putine centre de kinetoterapie); cele din domeniul artistic(prea putine librarii, prea putine teatre private, prea putine cinematografe), cele din domeniul alimentar(prea putine abatoare, prea putine fabrici de produs mezeluri, prea putine fabrici de produs conserve)—-aici tu va trebui sa spui de la tine din oras, eu am dat niste exemple care probabil se aplica si la tine.

Domeniile suprasaturate sunt cel alimetar pe segmentul de restaurante, brutarii, magazine; cel al bancilor si caselor de amanet, cel al pompelor funebre, cel a jocurilor de noroc, cel medical pe segmentul farmaciilor si cabinetelor stomatologice.



Este mai convenabil sa intri pe o piata deficitara deoarece concurenta este minima, oferta este minima, cererea este maxima, preturile sunt maxime deoarece cine e singur pe piata are monopol si poate dicta. Asadara pot avea un profit garantat daca esti unul din putinii producatori pe un anumit segment al pietei
Alte întrebări interesante