Ed. tehnologică, întrebare adresată de mirela2239, 8 ani în urmă

va rog mult de tot , răspundeți la cele 3 întrebări! va rog din suflet. dau coroană ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de lemonboi
0

1. Da, am poluat mediul prin metode atât directe cât și indirecte (de exemplu, am expirat dioxid de carbon, folosim mijloce de transport în comun sau private, folosirea aragazului, aruncând hârtie si sau alte deșeuri la pubele nepotrivite)

2. Am putea spune că salvarea planetei, este inutilă atâta timp cât stupiditatea umană persistă până în pânzele albe, de recunoscut altfel si acești ziși "ecologiști" care până la urmă și ei poluează, chiar dacă ei nu sunt conștienți de acest lucru până la urmă (adică participă la evenimente si achiziționea diferite obiecte de la cele mai mari companii poluante și restul este istorie). Teoretic, am putea combate poluarea prin diferite moduri:

1. A nu se folosi/a se folosii foarte puțin din materiale fosile combustibile (gaz, petrol, benzină, diesel, bio-diesel, etc.) Diminuarea consumului ar arată o scădere semnificativă a efectului de seră care ne afectează planeta, adica pe scurt încălzirea globală ar înceta, nu 100%, dar ar înceta semnificativ dacă luam în considerare acești factori)

2. A se folosi electricitatea. Există acum diferite moduri de a ne folosi de electricitate pentru a nu polua.

De exemplu, autovehiculele electrice. Sunt mult mai prietenoase mediului, dar fabricarea lor poluează mai mult decât fabricarea unui autovehicul care folosește combustibil fosil.

Mai ales faptul că bateriile folosite pentru aceste autovehicule, au avut parte de niște procese de fabricare foarte poluante. Alt dezavantaj este că, tehnologia aceasta este încă nouă, dar ce este nou nu înseamnă neapărat și convenabil. Deocamdată, nu am trecut prin procesul de convertire de la combustibil fosil, la electricitate 100%, deși am parcurs un pic din proces, datorită mașinilor hibride.

Trecând la un alt capitol, electricitatea este deseori obținută prin metode nepoluante, exceptând una, și anume: Centralele Termonucleare. După ce materialul radioactiv nu mai poate fi folosit, datorită faptului că nu mai poate creea acea zisă "fuziune", aceste deșeuri radioactive sunt aruncate în mare. Durata vieții acvatice scade considerabil. În schim, hidrocentralele (electricitate obținută dintr-un dinam și a apei) este mult mai convenabilă deorece nu poluează deloc. Acest lucru se aplică și eolianelor.

3. Acolo alegi tu. Eu ne te mai pot ajuta. Sper să te descurci si sper că ți-am fost de folos.


lemonboi: eu ți-aș recomanda să te informezi mai bine pentru ca informatiile date de mine sunt un cheag (nu toate informatiile sunt corecte 100%, plus că depozitarea deșeurilor radiocative în oceane a fost interzisă în 1993 la nivel mondial
lemonboi: evident este faptul ca au fost depozitate acele pare de uranium în anumite containere speciale ca să protejeze cât de cât mediul acvatic, altfel nu mai mancai peste)
Alte întrebări interesante