Limba română, întrebare adresată de nekochannn002, 8 ani în urmă

Va rog mult de tot sa ma ajutați!!!!!!!
redectati un discurs pe tema, Calculatorul-dependent de el.
VA ROG MULT, AJUTOR!!!!!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ameliapiro
2

Răspuns:

Dacă îți faci griji că cel mic va folosi calculatorul pe ascuns în absența ta, poți configura controlul parental, ce limitează site-urile pe care copilul le poate accesa. Setările acestui mod pot fi modificate astfel încât să selectezi site-uri ce nu l-ar atrage pe copil să utilizeze ore în șir dispozitivul.

DĂ-I VOIE LA CALCULATOR DOAR DUPĂ CE ȘI-A ÎNDEPLINIT CU SUCCES CELELALTE SARCINI

Învață copilul să-și prioritizeze sarcinile: nu-i da voie să acceseze calculatorul până nu își termină de făcut temele, ordine în camera etc. Fă o listă cu toate sarcinile de care cel mic este responsabil în fiecare zi și lipește-o pe frigider. Tratează timpul petrecut la calculator ca pe un privilegiu, nu ca pe un drept.

CREEAZĂ SPAȚII FĂRĂ CALCULATOARE, TELEFOANE, TABLETE

Permite-i celui mic să folosească calculatorul, telefonul și tableta în anumite locuri, precum sufrageria. Nu-l lăsa să acceseze aceste dispozitive în camera lor sau la masă. Dacă e posibil, achiziționează un calculator pentru teme și unul pentru timpul liber, pentru a controla mai ușor câte ore și în ce scopuri este folosit fiecare dispozitiv. Pe calculatorul pentru teme, blochează orice rețea socială sau site-uri cu jocuri. Ori de câte ori cel mic stă la calculator, asigură-te că folosește un scaun de birou pentru copii, ce-l va ajuta să-și țină spatele drept și să evite problemele de sănătate care pot apărea din cauza unei posturi incorecte a coloanei vertebrale.

Discută cu cel mic despre folosirea în exces a calculatorului

Încearcă să afli dacă există un motiv anume pentru care acesta petrece atât de mult timp în fața calculatorului. Uneori, statul la calculator poate fi o evadare de la realitate, în special în cazurile în care copiii sunt hărțuiți sau nu se descurcă foarte bine la școală. Ascultă-l pe cel mic cu atenție, fără să-l întrerupi, iar dacă descoperi că acesta se confruntă cu probleme ce-l determină să vrea să evadeze, vorbiți despre asta, dă-i sfaturi sau mergeți împreună la psiholog.

STABILEȘTE REGULI ȘI CONSECINȚE

După ce ai discutat cu cel mic, stabilește niște reguli cu privire la utilizarea calculatorului. Spune-i copilului care sunt limitele impuse și ce consecințe va trebui să suporte dacă nu respectă regulile. De exemplu, dacă-l prinzi că folosește calculatorul mai mult decât era permis, restricționează-i accesul la dispozitiv pentru o zi. Dacă situația se repetă, restricționează-i accesul pentru două zile.

FII UN EXEMPLU BUN

Nici tu nu trebuie să petreci ore în șir în fața ecranului, în special în prezența copilului. Riști ca cel mic să dezvolte resentimente față de tine dacă te vede făcând ceva ce lui i-ai interzis cu vehemență.

Ajută-l să înlocuiască statul la calculator cu alte activități

Jucați împreună jocuri, mergeți la bibliotecă, într-o excursie, faceți mișcare în aer liber, plimbați-vă, încurajează-l să se întâlnească cu prietenii sau înscrie-l la diferite cursuri de care ar putea fi interesat. Dacă cel mic este într-adevăr dependent de calculator, pregătește-te pentru câteva zile sau chiar săptămâni destul de dificile până acesta se acomodează și pe durata cărora ar putea refuza orice activitate îi este propusă.

Explicație:

Poți scurta dacă vrei <3


ameliapiro: sper ca ți-am fost de ajutor și dacă mai vei avea nevoie de mine poți sa te abonezi. a și nu uita de coroana dacă am zis un răspuns corect
Alte întrebări interesante