Va rog mult de tot!!! Vreau un eseu de argumentat cu tema: In ce sens contribuie activitatea fizica la bunastarea individului. Nu trebuie cu schema argumentativului, pur si simplu text liber.
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
In opinia mea, activitatea fizica contribuie foarte mult la bunastarea individului.
Exercițiul fizic este performanța unei activități de a dezvolta sau menține o condiție fizică bună și o sănătate generală pentru organism.
Pentru fiecare exercițiu, mușchii sunt definiți ca fiind activi sau statici. Mușchii sunt considerați activi (sau principali), contractând și punând în mișcare o anumită structură a corpului. Sunt statice cele care fie ajută la contracție, fie încep să se miște, fac ca structura primară sau secundară să fie stabilă, ceea ce promovează mișcarea.
Alegerea exercițiilor speciale, intensitatea acestora (greutatea aplicată atunci când sunt utilizate), volumul (numărul de abordări și repetări), durata și frecvența (numărul de lecții pe săptămână) sunt determinate pe baza abilităților și obiectivelor individuale ale unei persoane. Cea mai bună și mai eficientă modalitate de a decide cu privire la acest lucru este să consultați un specialist în domeniul sănătății (îmbunătățirea generală a sănătății, exerciții de rezistență) și să obțineți un program individual și recomandări care să țină cont de nevoile și oportunitățile individuale.
Nutriția corectă este la fel de importantă pentru sănătate ca și exercițiile fizice. Atunci când se exercită, devine și mai important să existe o dietă bună pentru a se asigura că organismul are raportul corect de macronutrienți, oferind în același timp micronutrienți ampli, pentru a ajuta corpul cu procesul de recuperare în urma unui exercițiu intens.
Activitatea fizica regulată reprezintă cea mai bună “investiție” pentru o inimă sănătoasă contribuind la reducerea riscului de apariție a afecțiunilor cardiovasculare, scăzând greutatea, îmbunătățind valorile tensiunii arteriale, ale colesterolului și ale glicemiei, reducând stresul și crescând buna dispoziție. O oră pe zi nu este mult, poate nu la sala de fitness, dar acasă sau în parc, odihnindu-ne mintea, ne putem pune la lucru corpul!Dacă mergem la bazin sau la sala de fitness, dacă mergem în parc cu rolele, bicicleta, sau dacă mergem să facem jogging este mai puțin important! Important este să facem acest lucru în fiecare zi! Antrenandu-ne corpul, ne antrenăm și mintea, aducând în viața noastră o stare de bine! Activitatea fizică ne face să ne menținem sănătoși și inteligenți pe masura ce îmbătrânim. Dacă nu facem mișcare o perioadă mai lungă de timp, mușchii ni se pot atrofia. În timpul antrenamentelor, sângele este pus în mişcare, iar creierul se menține într-o formă mai bună.
Sportul prezintă multiple beneficii, dintre care putem enumera:
ne lungește viața și calitatea acesteia
mișcarea ne scapă de grasimi
ne motivează să ne depășim limitele
putem să dormim mai liniștiți
ne ajută să avem încredere în noi înșine
Mișcarea așadar ne face fericiți. Endorfina, substanța chimică cu proprietăți analgezice asemănătoare celor ale morfinei, se eliberează la 30 de minute de la momentul în care începem să facem sport. Aceasta reduce discomfortul fizic provocat de exercițiu și induce un sentiment de bună dispoziție. De aceea, 30 de minute de exerciții fizice pe zi pot contribui la starea noastra de sănătate!