Limba română, întrebare adresată de izabelle66, 8 ani în urmă

Va rog mult din suflet sa ma ajutatiiiii

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de testsiprobe2015
0

Răspuns:

La ora de sport

astăzi la ora de sport noi fetele neam jucat volei iar băieții sau jucat fotbal unele dintre noi fetele am vrut sa ii alăturam pe băieți,la întrebat pe domnu dacă ne da voie sa ne jucam și el a spus da.Noi neam distrat foarte mult oana a venit colega cea rea pe nume Ana și a venit și ii pusese piedica lui Roberta,noi iam spus lui domnu ce a facut Ana iar el a spus ca dacă se mai întâmplă asa ceva din nou o sa ii spună lui doamna diriginta.De atunci nu sa mai luat Ana de Roberta niciodată.

Răspuns de Komisarul
0

Răspuns:

Salutare! O sa incerc sa te ajut  pentru ca pe viitor sa reusesti si singura!

Ca sa poti realiza aceasta compunere, va trebui mai intai sa intelegi ce presupun aceste doua tehnici:

- alternanta este un procedeul narativ  care presupune prezentarea alternativa a doua povestiri, evidentiat prin trecerea  de la un plan narativ la alt plan narativ, avand ca efect, complicarea povestirii, ( acest lucru se realizeaza prin formulari de genul - in acest timp, pe cand, in acelasi trimp etc)

- inlantuirea presupune legarea secventelor epice intr-un context narativ, prezentand evenimentele in ordine cronologica unele dupa altele. ( te poti folosi de cuvinte ca : la inceput, apoi, dupa aceea etc)

CONCURS SPORTIV

Am sa spun in cateva cuvinte un eveniment sportiv la care am participat si care mi-a adus multe satisfactii. La inceput, am fot selectionata de profu de sport,  in orele de ed, fizica, pentru a participa la un concurs de atletism - eu fiind buna la viteza- intre cateva scoli din zona. Bineinteles ca am iesit pe locul I, neavand rival la spintul pe 60 de m.

Vaznd ca sunt interesata, d-l profesor m-a indrumat catre un club sportiv, la care era legitimat si apoi,  a inceput sa ma antreneze intens ( in afara orelor de program scolar), pentru ca a "vazut" in mine o potentiala sportiva de performanta.

In acelasi timp, eram selectata si de profesoara de informatica pentru participarea la olimpiada. Sigur ca efortul a fost  pe masura, dar satisfactia de dupa si mai si!  Antrenamentele mele la atletism au culminat cu participarea la concursul   regional si apoi national. Efortul depus s-a soldat cu castigarea unor medalii care m-au propulsat in clasamentul celor mai buni atleti, avand astfel ocazia sa cunosc pe viu, atleti consacrati, ceea ce nu-i ata de simplu.

Explicație:


izabelle66: Îți mulțumesc mult de tooot!!!!♥️
Komisarul: sa-ti fie de folos!
Komisarul: multumesc pentru apreciere!
Alte întrebări interesante