Limba română, întrebare adresată de mmc, 8 ani în urmă

Vă rog mult, este f. urgent!

Redactează un text de minimum 150 de cuvinte în care să argumentezi dacă o poreclă poate reflecta personalitatea unui individ raportându-te atât la informațiile din fragmentul dat, extras din "Pe urmele lui Gala Galaction", cât și la experiența personală sau culturală.

În redactarea textului vei avea în vedere următoarele repere:
-formularea unei opinii față de problematica pusă în discuție, enunțarea și dezvoltarea corespunzătoare a două argumente adecvate opinii și formularea unei concluzii pertinente;
-utilizarea corectă a conectorilor in argumentare, respectarea normelor limbii literare (norme de exprimare de ortografie și de punctuație) așezare în pagină ,lizibilitatea

60 DE PUNCTE.

Mulțumesc!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de iGeo
7

Răspuns:

Consider ca o porecla poate reflecta personalitatea unui om in schimb exista si situatii cand nu este adevarat. Multe porecle sunt puse in joaca intre copii si raman in viata noastra pentru mult timp. Unele nu pier niciodata si chiar si atunci cand suntem adulti, prietenii, cunoscutii folosesc porecla din copilarie. Unele porecle au legatura cu defecte fizice sau comportamente ale copiilor sau oamenilor. In mare parte, unele porecle au legatura cu trasaturi de caracter ale omului si chiar se potrivesc: "zgarcitul", "mancaciosul", "laudarosul". Ideea este ca poreclele s-au transformat chiar in nume de familie si s-au transferat din generatie in generatie.

Un alt aspect important este legat de faptul ca poreclele au devenit, oarecum, mai importante si oamenii sunt cunoscuti, intr-un numar mai mare, prin prisma poreclelelor. Astfel ca numele de familie sau prenumele pierde din importanta.

Alte întrebări interesante