Limba română, întrebare adresată de elsaelsuta, 8 ani în urmă

va rog mult este pentru romana ....sa raspundeti la cateva intrebari despre basmul PRASLEA CEL VOINIC SI MERELE DE AUR DE PETRE ISPIRESCU . a) DE CE BASMUL ARE LA BAZA INTAMPLARI FANTASTICE SI PERSONAJE FABULOASE? b)CUM SUNT GRUPATI EROII DIN BASM? c) CARE SUNT SEMNIFICATIILE MOTIVELOR NARATIVE INTALNITE IN BASM? d)DE CE IN BASM TRIUMFA INTOTDEAUNA BINELE? ( 30P) ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gabriellaaaaa
5

a) Basmul are la baza întâmplări fantastice deoarece este o caracteristică a acestui gen literar. Cand personajelor li se atribuie puteri supranaturale si însușiri fantastice, iar acțiunea se petrece într-un cadru imaginar , știm că avem de -a face cu un basm in care binele va învinge inevitabil răul!

b)Eroii din basm sunt grupați în eroi pozitivi care sunt de partea binelui su eroi negativi care reprezintă forțele răului.Cele două grupuri sunt foarte clar delimitate.

c) semnificatia elementelor narative din basm , este lupta dintre bine si rau. Binele este reprezentat de eroul principal care este curajos, cinstit, generos si drept , iar răul este reprezentat de zmeii care aveau trasaturi diametral opuse: viclenie, rautate minciuna.

d)In basm, binele triumfa întotdeauna deoarece aceasta este principala caracteristică a acestui gen literar. in basm, totul este prezentat intr- un cadru fantastic , lupta se da întotdeauna intre bine si rau si intotdeauna binele învinge! Dacă se intampla altfel, sigur nu avem de a face cu un basm!


elsaelsuta: multumeeesc mult de tot o sa iti dau coroana
gabriellaaaaa: Cu multă plăcere:*:*
Alte întrebări interesante