Limba română, întrebare adresată de rebeccamalutan, 9 ani în urmă

Va rog mult este pt nota!!!! O COMPUNERE DE MINIM 10 randuri Cu titlul de ce trebuie noi(copii) sa fim cuminti si sa respectam pe cei mari!!!!!!!! COROAANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mateidanilov
3
       Este important sa ii ascultam pe cei care sunt mai in varsta de cat noi. Va voi prezenta cateva argumente privind acest fapt.
       In primul rand cei mai mari decat noi au trait mai multe experiente ca noi, au luat decizii mai multe si au observat ce efecte au avut alegerile lor. Ar trebui sa acceptam atunci cand cineva mai mare ca noi vrea sa ne dea un sfat, sau chiar ar trebui sa acceptam ceea ce ne-a spus.
       In al doilea rand, cand cineva mai in varsta decat noi spune sa facem un anumit lucru, ar fii de preferat sa aprobam sa sa indeplinim ceea ce a spus, deoarece oamenii mai mari nu ne vor decat binele. In cazul in care respingem sa facem ceea ce a spus, riscam sa suportam consecinte.
       Un exemplu ar fi acesta: Andrei a fost la piscina, iar in vestiar cand se schimba inainte sa plece, un domn i-a spus astfel:
  - Copilasule, ar trebui sa iti iei papuceii pe care ii ai, deoarece pe jos este rece, iar microbii sunt peste tot. Te poti imbolnavii!
Andrei nu a ascultat de sfatul dat, iar peste putin timp a fost nevoit sa viziteze doctorul. Racise, iar baiatul aflase ca avea o boala minora. 
               De aici ne dam seama ca e bine sa ascultam de cei mai mari ca noi. Acesta a fost un mic exemplu, in viata de zi cu zi copiii asculta tot mai putin de cei mai mari ca ei unde se intampla lucruri mai grave.

rebeccamalutan: Multumesc mult
mateidanilov: Imi dai si coroana cand vei avea optiunea?
rebeccamalutan: Exact...... Da cum sa nu!!!!!!  Si inca o data mersiii mult!!!!!
Alte întrebări interesante