Studii sociale, întrebare adresată de Marcusika, 8 ani în urmă

Va rog mult exercițiu 4

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
2

Răspuns:

Buna! sa te ajut utin ca sa intelegi!

IN primul rand  ar trebui sa stii ca republica este o formă de organizare statală (sau formă de stat) în care suveranitatea aparține poporului, iar puterea executivă este exercitată de cetățeni aleși pentru o perioadă determinată de timp.

Romania a fost republica dupa 1947, organizata de comunistii romani, fiind mai intai republica popular, pana in 1965, apoi republica socialista pana in 1989. Odata cu revolutia, Romania devina un stat democratic, sub conducerea unui presedinte si a unui Parlament.

In momentul de fata, tara noastra este intr-adevar o republica semi-prezidentiala ( adica forma de guvernamant în care prim-ministrul și președintele sunt ambii participanți activi în administrația statului). Poate urmaresti  mass-media in care formatiunile politice actuale isi revendica diverse parti din conducerea compartimenteleor si departamentelor politice, varnd fiecare dintre aestea un "loc" cat mai avantajos in stil "democratic"!  Dupa cum stii, atat premierul (Catu care este destul de contestat politic) si presedintele Johanis sunt cei 2 oameni in stat care guverneaza destinele acestei tarii

Explicație:


Marcusika: Mersi ca te-ai dedicat asa tare și ai scris eseu de 2 pagini, dar eu ce ar trebui sa scriu din tot textu ala
Komisarul: doar ceea ce ți se pare esențial!
Komisarul: adică începând de la al treilea paragraf+
Alte întrebări interesante