Geografie, întrebare adresată de octav76, 8 ani în urmă

Va rog mult măcar acum să mă ajute cineva!!!
Caracteristica climei Moldovei în anotimpul vara.(undeva la 3-4 propoziţii)
Dau coroniţă şi multe puncte.......vaa roooog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de cristiancoman265
1

Răspuns:

Desigur. Cu mare plăcere.

Explicație:

La capitolul climă, ei bine, Moldova se află sub influența unor mase de aer, venite dispre estul României, influențe de climă aridă, uscată. De ce?! Deoarece aceste mase de aer, vin dinspre Asia, unde există deșerturile și podișurile care, pe timp de vară, acestea au o mare influență de a veni spre vest, din zonele aride respective. De aceea Moldova, mai ales pe timp de vară, ea prezintă o regiune climatică caldă, mai venind din când-în-când și ploile de vară dinspre vest, cu influențe umede, ploioase venite dinspre Oceanul Atlantic.


octav76: multumesc
octav76: dar ai putea sa ma mai ajuți cu ceva?
octav76: plsss....
helli29: Da cu ce
octav76: activitatea economica ....tot in anotimpul vara in R.M.
octav76: ??
helli29: Creșterea economică puternică a început să decelereze în cazul României, după ce PIB-ul real a scăzut, de la cifra record de 6,9% în 2017, la 4% în primul trimestru din 2018. Principala cauză o reprezintă o reducerea consumului privat, pe fondul inflației în creștere. În 2018, PIB-ul real se estimează că va crește cu 4,1%, acest procent urmând să coboare la 3,8% în 2019. Acestea sunt câteva din previziunile economice intermediare pentru România, publicate de Comisia Europeană joi, 12 iulie.
octav76: activitate econimica ..(adica ceea ce ține de agrigultură)
cristiancoman265: Este una mai greu de practicat, deoarece în Moldova există ca unitate de relief Podișul Moldovei, ce prezintă soluri alcătuite din roci sedimentare vechi, sub formă de platouri, văi largi, terasate, cueste, torenți și alunecări de teren. În locuri unde există alunecări de teren, nu se poate practica agricultură. Dar, în schimb, în Câmpia Jijiei, se practică, deoarece este o suprafață bună, netedă de a practica agricultura.
Alte întrebări interesante