Matematică, întrebare adresată de lilyyyyz37, 8 ani în urmă

Vă rog mult! Mulțumesc! ​

Anexe:

GreenEyes71: Ai înțeles enunțul ? Apoi, teoria, ai citit-o și ai înțeles-o ?
GreenEyes71: Figura 5 este o reprezentare în spațiu a 2 plane, dar și puncte și drepte incluse în aceste plane. Înțelegi corect desenul, adică îl vezi corect în spațiu, sau îl vezi în reprezentare plană (ceea ce nu ar fi bine deloc) ?
lilyyyyz37: Am citit teoria cu câteva minute în urmă de a ma apuca de tema. Am reușit să fac celelalte probleme pe care trebuia sa le fac, dar nu sunt sigura de răspunsurile mele la aceasta. Vad bine în spațiu, zic eu. Am încercat să fiu atentă la clasă, dar tot mi se părea ca nu înțeleg destul de bine.
lilyyyyz37: Nu am întrebat profesorul dacă-mi mai poate explica încă o dată deoarece m-am gândit că voi înțelege după ce citesc lecția acasă, pentru că în mod normal nu sunt chiar atât de grea de cap, dar nu pot spune ca am gândit cum trebuia. Voi încerca să înțeleg pe cont propriu, cumva, iar luni poate discut cu profesorul, daca nu ma descurc. Mulțumesc anticipat!
GreenEyes71: Haide să încercăm împreună să rezolvăm problema. În cuvinte, ce ne cere la punctul a, și care crezi tu că ar fi răspunsul ?
lilyyyyz37: Mulțumesc mult pentru că încercați să mă ajutați! La punctul a ne cere sa determinam intersecția planelor Alfa și Beta, eu cred ca răspunsul este semidreapta BC și sunt destul de sigura de răspuns, doar ca nu sunt sigura dacă ar trebui neapărat sa demonstrez aceasta sau cum sa o fac sau dacă este bune demonstrația la care m-am gândit.
lilyyyyz37: cred ca dreapta BC, de fapt.......
GreenEyes71: Nu este dreapta BC.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de stefanboiu
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Anexe:

GreenEyes71: La punctul a, intersecția planelor alfa și beta nu este strict dreapta BC, ci este semidreapta (BC), după părerea mea.
stefanboiu: Intersecția a două plane e o dreaptă... nu poate nici cum să fie o semidreaptă....
lilyyyyz37: Mulțumesc mult!!! Apreciez enorm!
Alte întrebări interesante