Biologie, întrebare adresată de andra5673, 8 ani în urmă

va rog mult orice raspuns la orice intrebare ma ajuta va rog mult

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Laroy
1
1.Funcția principală a substanței albe a creierului este de a oferi o cale pentru conectarea diferitelor zone ale creierului . În cazul în care această materie cerebrală se deteriorează, creierul se poate reconecta singur și poate stabili noi conexiuni nervoase între substanța gri și cea albă.
2. Substanța cenușie e compusă în cea mai mare parte din neuroni (corpi celulari cu nuclei), alături de dendrite și axoni scurți. Într-o formulare simplificată, substanța cenușie poate fi privită ca fiind responsabilă de procesarea informației, în timp ce substanța albă asigură transmisia informației. Unele leziuni la nivelul substanței albe pot fi reversibile, în timp ce capacitatea de regenerare a corpilor celulari din substanța cenușie e extrem de limitată.
4. Analizatorii sunt sisteme morfofunctionale complexe si unitare care au rolul de a receptiona, conduce si transforma in senzatii specifice excitatiile primite din mediul extern sau intern.
5. In trunchi substanta cenusie este dispusa sub forma de nuclei la interior, iar subst. alba se dispune la exterior.
La cerebel, substanta alba se afla la interior, iar cea cenusie alcatuieste un strat extern numit scoarta cerebeloasa.

Cerebelul are rol in mentinerea tonusului muscular, coordonarea miscarilor si pastrarea echilibrului.
Trunchiul reprezinta sediul unor reflexe vitale precum cel respirator, cardioaccelerator.
6. Hipotermia apare atunci cand pierderile de caldura ale organismului depasesc capacitatea de producere a caldurii. Hipotermia este cel mai frecvent intalnita in timpul anotimpului rece sau in urma imersiei in apa rece, dar poate aparea si in climat cald atunci cand o persoana sta imobila pe o suprafata rece (ex: atunci cand este intoxicata) sau dupa o expunere foarte prelungita in apa adecvata pentru inot (20-24 °C).
Imobilizarea, hainele ude, vantul si sederea pe o suprafata rece maresc riscul de instalare a hipotermiei. Afectiunile care provoaca pierderea starii de constienta, mobilitatii sau ambelor (ex: traumatisme, hipoglicemie, afectiuni convulsive, accidentul vascular cerebral, intoxicatiile cu medicamente sau alcool) sunt factori predispozanti frecvent intalniti.
7. Lumina patrunde prin pupila.De aici,globul ocular are rolul de a transforma lumina in informatie.
Nervul optic preia informatia si o conduce la aria vizuala a lobului occipital(creier mare).Aria vizuala primeste impulsul nervos,il analizeaza si elaboreaza senzatia vizuala.
8. Urechea medie (Auris media) este partea mijlocie a urechii și este alcătuită din membrana timpanică, trompa lui Eustachio și ferestrele ovale si rotunde. În cavitatea timpanică sunt conținute oscioarele urechii medii. Timpanul are rolul de a transforma sunetele colectate de urechea externă în vibrații, acestea fiind trimise celor trei oscioare (ciocan, nicovală și scăriță). La rândul lor, ele trimit vibrațiile către urechea internă.
9. Segmentul periferic - receptorul-reprezentat prin structuri specializate și integrate în organele de simț; - stimulat de variația unei forme de energie determină formarea potențialului de receptor și, în final a celui de acțiune (influxul nervos) ce se propagă în segmentul următor.
La exercițiul 3,nu am știut!
Sper sa fie bine!

andra5673: mersi mult o sa ti dau coroana cand o sa mearga
Alte întrebări interesante