Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Vă rog mult să mă ajutați!
Dau coroana!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ada79rr
0
                                     Efectul fluture

   Intr-o zi insorita de primavara, dupa ce mi-am terminat temele si stateam relaxata pe pat a intrat dintr-odata un fluture pe geam. Stiam ca fluturii au o istorie de mai mult de 65 miliane de ani.
   Am inceput sa il urmaresc prin camera dupa ce am inchis geamul. Am incercat sa identific, cu ajutorul unei enciclopedi pe care o aveam in biblioteca, din ce familie face parte. Ma fascinează coloritul lui, simetria aripilor si modul in care reuseste sa se camufleze cu ajutorul transparentei lor.Era fluturele cu aripi transparente ca de sticlă.  Marginile aripilor sunt colorate,sunt presărate cu nuanțe de maro, roșu, portocaliu și alb, care-l ajută să se camufleze mai usor în natură. Desi eram captivata de detalii simteam ca freamata continuu ca si cand ma ruga sa il eliberez. Stiu ca nu le poti atinge aripile foarte firave, daca o faci cel mai probabil nu-si vor mai putea lua zborul. Inainte de a se opri din zborul lui gratios si extravagant, l-am simtit obosit. S-a asezat pe lustra, reusind sa se camufleze foarte bine aproape nu il vedeam. M-am apropiat cat am putut, am observat detalii pe care nu le mai vazusem pana acum, eram parca vrajita, nu-mi puteam lua ochii de la el. Statea nemiscat, mi-am dat seama ca daca voi dechide geamul, va simti si isi va lua din nou zborul. Zis si facut. In momentul in care am deschis ghemul si a simtit adierea vantului de primavara, a zuburat, parca era in reluare, am putut observa fiecare miscare, fiecare bataie a aripilor. Acest moment mi-a ramas intiparit in minte, ca si cand fluturele a incetinit timpul sa il pot admira in toata splendoare lui, drept multumire ca i-am redat libertatea.
    Am impresia, acum, ca ma gandesc, ca toata aceasta intamplare a fost doar un vis.


ada79rr: Am incercat sa pastrez ideea, era o informatie pe care a trebuit sa o iau de undeva, nu m-am gandit la copiere.
ada79rr: Sper ca te-am ajutat!
Alte întrebări interesante