Biologie, întrebare adresată de natafleata23, 8 ani în urmă

Vă rog mult sa ma ajutati la ex. 4 si 5

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunamitocaru
1

Ex 4

1°Marele uriaș prietenos

°Autorul cărții se numea Roald Dahl. El a fost un spion, strașnic pilot de vânătoare, istoric al ciocolatei și nascocitor medical.De asemenea, a scris și cărțile "Charlie și fabrica de ciocolata", "Matilda" și multe alte povesti extraordinare. EL este în continuare scriitorul numărul 1 din lume.

°Personajele principale sunt :Regina Angliei, Mary (servitoarea reginei), Mup,

Sophie, Noua uriași mâncători de copii, Comandanții forțelor aeriene și armate și ultimul dar nu cel din urma Domnul Tibbs

°Eu și cu familia mea mai citim doar ca foarte rar împreună.. Când părinții mei au timp sa ne asculte când citim ceva..

×Restul întrebărilor ar trebuii sa răspunzi tu ca e personalitatea ta×

Ex 5

A) Cuvântul "izvorul" poate fi redactat în literatura, în pictura și în muzica

B) aici poți face o poveste despre un izvor, un desen sau o muzica

Eu îți dau exemplu cu un text

De dimineață aud cum susura izvorul de lângă pădurea apropiata de casa mea.Repede ma îmbrac și merg lângă el ajutând-o pe mama mea sa ieie apa cea limpede și sa o poată da la animalele ce așteaptă cu nerăbdare sa guste din ea.

Nu as putea sa descriu în cuvinte cât de frumos este acest izvor, păcat ca nu este asa de popular pe cât ar trebuii. Nu are un nume dar are o legenda și aceasta legenda este "Legenda izvorului neștiut" în aceasta legenda se vorbește despre o fata care într-o zi trecuse pe lângă acel izvor nemaipomenit de strălucitor și limpede nemai întâlnit văzându-l i se făcuse sete asa ca s-a aplecat și a gustat din acel izvor.Imediat după ce a gustat se spune ca a trăit mult timp. Și în momentul de fata trăiește dar nimeni nu se știe unde. Am putea sa ii dam numele "Izvorul tinereți eterne" deși eu nu am gustat niciodată din el acea apa sa vad dacă chiar e adevărată acea legenda.


natafleata23: Multumesc,dar am avut nevoie de raspuns aseara.
mirunamitocaru: eh =))
Alte întrebări interesante