Limba română, întrebare adresată de shadowlord28, 8 ani în urmă

VA ROG MULT !!! Text argumentativ despre rolul studiilor pentru intelegerea operei unui scriitor !!! macar 10 randuri VA ROG MULT

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1
Pentru a intelege ce vrea sa transmită un scriitor prin operele sale noi avem nevoie de studii,de învățământ pentru a intelege si noi sentimentele pe care le are autorul.Adica sa ne punem in locul lui.Daca nu stim da citim frumos un text nu putem intelege mesajul.Daca nu stim ce inseamna toate cuvintele din nou nu putea sa ne dăm seama de ce e vorba in text.Dar daca intelegem toate cuvintele frumoase si toate sentimentele putem si noi sa scriem texte frumoase ca acelea ale unui scriitor.
In concluzie,avem nevoie de carte pentru a intelege o opera pentru ca asa ne va fi mai usor si mai clar!
Răspuns de aurelcraciun59
3
            În opinia mea pentru întelegerea unei opere scrisa de un scriitor este necesar cunoasterea biografiei lui .
             Un prim argument ar fi acela ca locul unde s-a nascut si locul unde a trait conteaza pentru ca astfel putem identifica mentalitatea scriitorului. Daca este nascut si crescut într-o tara comunista nu poate avea aceeiasi mentalitate ca a celui nascut ,crescut si trait într-o tara capitalista.
            Al doilea argument este perioada în care traiesc ( istorica sau contemporana) Diferentele dintre aceste perioade sunt foarte mari,de la vocabularul operei pana la actiunea din opera.
         Al treilea argument este capacitatea cititorului de a se integra si de a se identifica cu sentimentele si gandurile scriitorului. Nu poti întelege  ideile din opera daca nu ajungi la un moment dat sa le traiesti si tu ca cititor .
        Al patrulea argument ar fi ca mai depinde si de cunostintele acumulate de catre cititor în timp. De aceea sunt opere accesibile pentru unii si inccesibile pentru altii . Dar odata cu continuarea studiilor vaste gradul de întelegere devine din ce mai mare.
              În concluzie dupa parerea mea studiile sunt necesare dar nu si suficiente pentru intelegerea unei opere scrisa de un scriitor.
Alte întrebări interesante