Limba română, întrebare adresată de vikiion20, 8 ani în urmă

Va rog multtt, ajutatimă la ex 9 și 10. Dau coroana si puncte..

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidlembrau
1

Răspuns:

        Dragă ... ,

  Îmi pare foarte rău că nu am putut să-ți răspund mai repede la scrisoarea pe care ai trimis-o săptămâna trecută, dar am fost ocupat cu rezolvarea unor chestiuni de familie. Aseară, stând și cugetând la explicațiile pe care mi le-ai dat referitor la cazul rezolvat m-am gândit să-ți dau părerea mea...

  Deoarece nu mă ocup cu o așa meserie riscantă, iar serviciul meu este de elev nu pot privi mai în amploare lucrurile, deci nu am o perspectivă suficient de largă pentru a-mi da seama cum se leagă toate indiciile pe care le-ai descoperit în casa bunicilor lui Albert. Deși țin mult la tine și știu că întotdeauna vrei părerea mea și fără ea nu te simți împlinit, decid să-ți spun doar atât: îmi place cum ai rezolvat cazul și sunt perfect impresionat de tehnicile pe care le-ai folosit spre elucidarea acestui mister, care pentru mine a fost foarte important, după cum ți-am și zis... În concluzie, te admir și îți doresc succes în continuare, iar la prezentarea în fața justiției doresc să ai cât mai multă audiție.

  Cât despre al doilea lucru pe care ai zis să-l am în vedre în redactarea răspunsului meu... nu am ce să-ți zic. Cred, totuși că mai cugetat ar fi să te împaci cu Andrei, colegul tău de birou și să continuați prietenia pe care ați avut-o până acum, și asta nu pentru că îl consider un dușman de temut pe viitor, ci pentru că este un caracter celebru de unde ai avut mereu de învățat și a cărui încredere este destul de greu să o capeți, ceea ce spune mult despre felul său de a fi.

  Spre încheiere, am să-ți pun și eu o întrebare, chiar dacă e minoră, dar pentru mine este o chestiune însemnată... un lucru pe care nu vreau să-l depășesc fără a-ți consulta opinia. Ce crezi despre situația pe care ți-am pus-o în vedere data trecută când ne-am întâlnit? Cum crezi că ar trebui să acționez în continuare știind că nu s-a incheiat?

  Te voi ruga, de îndată ce primești scrisoarea de la poștă să-mi ticluiești și un răspuns prin care să-mi faci cunoscută situația în care te afli la spital, după rana gravă pe care ai suferit-o.

                                                                   Cu stimă, al tău/ a ta,

                                                                                   ...

Explicație: DEFINIȚIA ROMANULUI: Romanul este specia genului epic, în proză, de mare întindere, cu o acțiune complexă care se desfășoară pe mai multe planuri narative, cu personaje numeroase a căror personalitate este bine individualizată și al căror destin este determinat de trăsături, de caracter și întâmplările ce constituie subiectul operei.

Sper că ți-a fost utilă redactarea...

Alte întrebări interesante