Limba română, întrebare adresată de h3770k1tty, 8 ani în urmă

Va rog multttt!!! Imi trebuie urgent helppp dau coroana si ma abonez

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de gociaandreea
1

Răspuns: Joia trecuta, am realizat un experiment pe echipe impreuna cu profesorul de chimie. Eu am fost in echipa cu colegul meu de banca, Vlad. Amandoi am fost nevoiti sa purtam ochelari de protectie si manusi si sa luam cate o masca pentru fiecare.

Experimentul consta in amestecul unor substante pentru a realiza anumiti compusi. Am folosit prima oara clor si ion, insa fara rezultat. Apoi am pus o cantitate dubla de clor si rezultatul ne-a uimit pe toti. Profesorul a folosit o treime din ion si doua treimi din clor. Am facut experimente interesante si ne-a promis ca o vom mai face de minim doua ori.

Sper ca in exprimentele viitoare sa folosim mai multe substante. Eu si cu Vlad facusem o echipa foarte buna.

Explicație:

numeral colectiv: amandoi

numeral multiplicativ: dublu

numeral distributiv : cate o

numera adverbial: doua ori

numeral fractionar: o treime, o doime

Răspuns de Amy952
1

Bună! ❤️

Cerință : Redactează o compunere despre un experiment școlar, în care sa utilizezi câte doua dintre expresiile cu numere învățate, menționează-le la sfârșit pe cele folosite.

Răspuns:

Școala este locul unde începem sa facem primii pași pe drumul cunoasterii și al învățării, este locul unde cunoaștem și ne formăm cea de-a doua familie : colegii sunt frații noștri, iar profesorii părinții noștri. Este ,,locul de unde plecam pe drumul plin de peripeții al vieții ".

Bineînțeles, în timpul scolii ne formăm amintiri de care de vom aminti cu drag peste ani, gândindu-ne la rapiditatea cu care au trecut acești frumoși ani din viata, pentru ca, anii de școlar sunt cei mai frumoși din viata unui om.

Astfel de amintiri frumoase mi-am creat și eu, amintiri pe care stau și le depan uneori alături de vechii mei colegi pe o banca, în parc.

Eu am fost mereu o mica exploratoare, mi-a plăcut sa descopăr lucruri noi și sa aflu curiozități. În clasa a 7a am făcut cunoștință cu lumea chimiei, a formulelor și a moleculelor. După câteva ore de chimie petrecute în clasa, a sosit și ziua când trebuia sa mergem în laborator pentru a face și primul experiment. Încă din pauza eram în fața laboratorului și așteptam nerăbdatori. Stăteam în grupuri de câte doi, câte trei elevi și schimbam păreri în legătură cu ce am putea vedea în laborator.

S-a auzit clopoțelul. Trei sferturi din copiii de pe holuri au intrat în clase, dar câțiva au mai rămas afara .

In curând o observam și pe doamna profesoara venind spre noi. Ne deschide ușa, iar noi, sfiosi intrăm in laborator. În fata noastră erau doua dulapuri cu câte șapte rafturi pe care se aflau substanțe de diferite culori așezate în diferite recipiente. Bănci erau de doua ori mai multe decât dulapuri. Ne-am așezat câte doi în banca. Între timp, profesoara a scos din dulap câteva substanțe și niște recipiente din sticla în care trebuia sa efectuam experimentul. Doi colegi s-au oferit voluntari în a o ajuta pe profesoara. Amândoi se deplasează la masa din fata laboratorului.

Unul dintre ei a pus într-o eprubeta o substanța alba, iar celelalt, sub indrumarea profesoarei a adăugat o cantitate de apa care era dubla fata de cantitatea substanței albe. Apoi a pus cu o linguriță niște turnesol. Substanța rezultata s-a colorat miraculos în rosu. Cu toții am rămas uimiți. Doamna profesoara văzând curiozitatea din ochii noștri a lăsat eprubetele deoparte și a început sa ne explice ce se întâmplase de fapt cu substanțele.

Nici nu am simțit când a trecut ora. S-a auzit clopoțelul care anunța sfârșitul orei. Am ieșit în liniște din laborator, pe hol vorbind între noi și schimbând păreri.

A fost o experienta frumoasa, care m-a făcut și mai curioasa in ceea ce privește lumea misterioasa a chimiei. Au mai urmat și alte experimente chimice de-a lungul anilor de școală, însă primul a fost cel mai interesant. A fost asemănător unui pas într-o noua lume.

Multiplicative : dubla

Fracționare : trei sferturi

Distributive : câte doi, câte trei, câte șapte

Adverbiale : de doua ori

Colective : amândoi

Sper ca te-am ajutat!

Bafta!

Alte întrebări interesante