Limba română, întrebare adresată de raluumicutssa, 9 ani în urmă

Va rog muuult ajutati ma cu un eseu argumentativ despre ideal si sacrificiile pe care suntem dispusi sa le facem in numele acestuia ! Vaaa rog mult !!


raluumicutssa: De aprox. 15 30 raduri

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de famousme7
6
Salut !

Consider ca, ideaul si sacrificiile pe care suntem dispusi sa le facem in numele acestuia sunt deosebit de importante, deoarece sustine plenitudinea si evolutia unei existente si reprezinta un liant catre "imparatia" (A. Camus) lumii.
Un prima rgument in sustinerea acestei opinii ar fi acela ca, prin intermediul vointei de a dobandi noi resorturi de implinire a perfectibilitatii umane, omul contribuie la desavarsirea Universului, inlaturand "cartea uitarii" (Milan Kundera). Ilustrative in acest sens au fost persoanele care au ignorat negativismele si si-au atins scopul intr-o maniera absoluta, cum ar fi Leonardo da Vinci, un "uomo universale" ce a staruit asupra conditiei umane prin diversele indeletniciri, in ciuda neajunsurilor sale materiale din perioada lui Lorenzo de Medicis.
Un al doieal argument consta in faptul ca, omul se rasfrange cumplit cand descopera faptul ca ideaul nu poate fi atins, in ciuda perseverentei sale. Spre exemplu, personajul din "Jocul ielelor" de Camil Petrescu, se sinucide din pricina faptului ca lumea este corupta, nu se incadreza in cele 10 porunci si astfel, desi "vede idei", aceasta lume il respinge fiindca este incompleta, scriitorul proustian oferind un prototip inegalabil de "drama absoluta".
Asada, avand in vedere argumentele aduse, putem afirma ca, ideaul si sacrificiile ce le aduce cu sine cuprinde intreaga energie a omului aflat in cautare de maretia perfectiunii.

raluumicutssa: Multumesc muuult . cum fac sa ascund mesajul ? Se poate ?
famousme7: Buna, nici eu nu stiu cum functiioneaza sistemul, fiindca sunt nou. Dar la ce te-a putea ajuta asta ?
raluumicutssa: Pai sper sa nu am acelasi eseu cu un alt coleg de clasa..
Alte întrebări interesante