Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

Va rog muuult!!!Rezumat!!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sloane
1

Salut!

Într-o dimineață de aprilie, lângă chioșc, stătea Platanos îmbrăcat cu un sacou. Toți ceilalți, mai ales fetele, îl priveau cu o admirație evidentă. Acesta s-a prezentat mai apoi întrebându-i pe ceilalți cum se numesc. Până atunci, lui Sisinel și celorlalte flori nu le spusese nimeni că aveau dreptul să își aleagă un nume iar acesta și-a dat seama dintr-o dată că numele lui suna aiurea: Cum să se prezinte Sisinel, în fața unui tip care se recomandase Platanos? Copacul le-a captat atenția florilor atunci când le-a spus că până atunci a stat pe lângă Bila de Aur, mall-ul de pe partea cealaltă a râului. A povestit cum vara era foarte aglomerat, copiii veneau la cofetărie în timpul zilei să își cumpere prăjituri iar seara cânta orchestra, din cauza căreia Platanos abia putea închide ochii.

Într-o dimineață de vară, Cati a venit încărcată de prăjituri, pe care le-a așezat în fața florilor după ce le-a spus să se bucure de ele, iar apoi a plecat. În urma acesteia a rămas un cartonaș de un gri-alburiu. Vio a fost prima care și-a exprimat teoria, cum că ar fi o scrisoare codată, însă Năsosu credea că era un fel de parolă pe care Cati o folosea ca să poată plăti la magazine. Platanos i-a întrerupt din discutarea posibilelor teoria și le-a explicat ca este doar un orar. Năsosu a bufnit supărat și Vio l-a acuzat pe Platanos că acest cuvânt nici nu există și că el l-a inventat. Pentru a-i lămuri, acesta le-a explicat că a existat un timp când acesta a fost mutat în bibliotecă. Le-a spus despre romanele pe care le-a citit în acel timp, printre care se număra și romanul "Singur pe lume", care i-a captat atenția lui Sisinel. El a îndrăznit să întrebe despre ce este vorba în romanul respectiv dar Platanos i-a spus că trebuie neapărat să îl citească. Peste câteva zile în care Sisinel si-a imaginat cum străbate și el străzile ca Platanos, când Cati a trecut să vadă ce fac florile, acesta i-a spus ca își dorește să se mute,însă Cati a refuzat. Din acest motiv, Sisinel i-a spus cealaltă lui dorință – să îi aducă cartea " Singur pe lume", pe care a primit-o. Câteva zile mai târziu, când a terminat de citit cartea și după ce a trăit emoțiile împreună cu personajul principal, Platanos a purtat o conversație cu el, în care l-a numit "prietenul" său, ceea ce l-a determinat pe Sisinel să o roage din nou pe Cati să îl mute lângă Platanos. După multă insistența din partea acestuia și după ce Cati i-a explicat că fiecare are dreptul la o singură decizie, aceasta a acceptat.

Când a venit timpul mutării lui Sisinel, aceasta a fost una complicată. Pentru câteva ore, timp în care a fost mutat, a pierdut contactul cu lumea. Când si-a revenit l-a ascultat ore în șir pe Platanos vorbind, până când a început transformarea și a început să îl audă din ce în ce mai greu, până ce vocea lui nu a mai rămas decât o șoaptă. Când a venit primăvara și Sisinel s-a trezit, spre surprinderea lui, lângă el se aflau Vio și Năsosu, vechii lui prieteni.


sloane: N-ai pentru ce
sloane: heii
sloane: Scuze, sunt la ore acum
Alte întrebări interesante