Limba română, întrebare adresată de Teofil1261, 8 ani în urmă

va rog nu prea am imaginatie....am nevoie sa formulati in text in care sa aiba si dialog,este vorba despre.
Te-ai suprasolocitat.Ai venit tarziu la clasa.Profesorul este foarte suparat pe tine.Spune-i o poveste despre ce sa intamplat in drumul tau la clasa.Profesorul va va intreba despre povestea ta.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de nicolagombos15
0

Răspuns:

Bună!

Explicație:

Mă trezesc la zgomotul infernal al alarmei care imi intrerupe frumosul vis cu mine imbracata într-o rochie de mireasa.

-O, nu!! tip eu, dupa ce vad cat este ceasul. Este ora 7:30. Vai!!

Aud un clinchet. Imi caut telefonul si descopar ca am primit un mesaj:,,Bună, ai facut compunerea la romana?? Cea pe nota.''

Imi vine sa...tip! Somnul imi dispare radical si in doua minute ma imbrac, ma spal pe fata si pe dinti si pornesc inspre biroul meu. Imi scot repede caietul si incerc sa fac o compunere cat mai lunga si într-un timp cat mai scurt. Dupa cateva minute de stors creierul, imi arunc toate cartile in geanta.

-7:50! imi spun, in timp ce alerg innebunita inspre scoala, cu ghiozdanul după mine si flaconul fara dop in mana. Ajung pe coridor si aud zgomote si rasete. Vin dinspre clasa mea.

-Asta e bine! imi spun. Poate a profu nu o sa ma certe chiar atat de rau, pana la urma.

Inima da sa imi sara din piept. Deschid usa si...gata! Zgomotele se evapora într-o secundă. Profesorul sta la catedra, cu o grimasa urâțică pe chip si cu degetele batand usor lemnul bancii.

-Domnisoaro...(spui un nume). Deci ai intarziat si azi! Care este motivul?

Inghit in sec.

-M-ma scuzati... m-am trezit putin cam tarziu si...imi pare nespus de rau.

Apoi incep sa ii povestesc cu sufletul la gura motivul intarzierii. Ii spun ca am participat la o nunta de doua zile, iar duminica seara eram extenuata si m-am teleportat in pat. A doua zi m-am trezit tarziu și am aflat ca am o tema de facut, la romana.

Profesorul e satisfacut. Da din cap cu blandete si ma lasa sa ma asez la locul meu, printre soaptele colegilor:,,Ai prins tu buchetul???"


nicolagombos15: Sper că ți-am fost de folos!!❤️
Alte întrebări interesante