Limba română, întrebare adresată de maisa, 9 ani în urmă

va rog o compunere de o pagina cu tema LUMEA DE VIS

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Aillyn
2
pai, incerca sa imbini naratiunea cu descrierea: descrie un personaj imaginar sau pe tine(ca fiind personajul principal ce realizeaza toate actiunile) ca te cufunzi in somnul adanc si ajungi intr-o lume de vis; aici descrii locul , imprejurarile, te-ar ajuta mult daca ai folosi multe figuri de stil(epitete, personificari, repetitii). descrie un omulet cu care te imprietenesti , el iti povesteste multe lucruri, privesti un apus de soare pe malul marii ce imbratiseaza nisipul inca cald, sau un peisaj frumos de munte.de aici incepi sa te apropii de final: dupa ce omulatul ti-a prezentat imprejurarile, el iti cere un sfat, sau o favoare. tu i-o indeplinesti, iar el te ajuta sa iti implinesti o dorinta(aici inventezi tu ceva , sau iti exprimi adevarata ta dorinta). dupa care, pentru a incheia compunerea, spui ca deodata ai cazut de pe pat si iti dai seama ca a fost doar un vis, insa iti propui sa faci tot posibilul sa il mai intalnesti macar o data pe acel omulet care ti-a fost un bun prieten.
ti-am conturat compunerea, ti-am dat bazele, acum tu trebuie doar sa ii dai culoare si sa adaugi detaliile. 
Sper ca ti-am fost de ajutor :)
 

Aillyn: sper sa iti placa
adeionela42: Este seară. Mă pregătesc de culcare, dar somnul nu mă cuprinde. Atunci iau o carte şi încep să citesc despre lumea florilor de primăvară. Miresmele închipite mă fac încet, încet să adorm.Iar în somn păşesc într-o minunată lume a florilor. Ghiocelul cel gingaş mă ia de mână şi mă conduce în împărăţia florilor.
La poarta acestei lumi am fost întâmpinat de crini îmbrăcaţi în straie de sărbătoare. Intrând, am rămas uimit de atâta lumină, culoare şi mireasmă. Peste tot vedeam garoafe, narcise
Alte întrebări interesante