Limba română, întrebare adresată de pisimiau90, 8 ani în urmă

va rog o compunere despre scoala mea
repede
dau coroana...​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de puricefrancesca
0

Răspuns:

Şcoala mea este frumoasă

Este un loc minunat

Unde eu am învăţat

Să scriu, să socotesc

Şi prieteni să-mi găsesc.

Învăţătoarea nr învaţă

Cum să ne purtăm în viaţă,

Multe lucruri de valoare

Care-n viaţă-s necesare.

Tot În şcoală am învăţat,

Cum să ne jucăm,

Cum să ne purtăm,

Pe părinţi să-i respectăm.

Tuturor le mulţumesc

Pentru tot ce fac

Să ajung în viaţă

Un om învăţat.

Explicație:

sper ca te am ajutat


pisimiau90: asta e o poezie
Răspuns de filipmura2006
1

Școala mea

Școala mea este o clădire simplă, din cărămidă, cu ferestre vechi din lemn, clase strâmte și înghesuite și holuri ticsite de copii. Însă, nu pentru înfățișarea ei o iubesc eu, ci pentru ceea ce este.

Mirosul veșnic de cretă, zumzăitul copiilor în bănci, paloarea de pe fețele elevilor când dau test, eoțiile la aflarea notelor, toate acestea vor rămâne peste ani, și vor lega copiii între ei. Jocurile de afară Prinsa, Lapte Gros și altele vor devenii povești de spus la gura sobei, iar școala va continua să împrăștie bucurie în inimile elevilor.

Sunetul clopoțelului, pițigăiat și lung, uneori așteptat cu atâta speranță, alteori dezamăgirea unei noi ore de matematică, toate acestea formează clasa noastră.

Colegii, colectivul clasei noastre, care se ajută între ei, și-și trimit copiuțe la testul de engleză, acești colegi deosebiți, cum nimeni nu mai are, sunt cei care formează, colectivul clasei noastre. Atâtea vânătăi pe treptele abrupte! Atâtea locuri unde un copil se lovea! Dar niciodată, loviturile acestea n-au umbrit, Școala mea, de vis.

Și-acum, este vacanța mare. Ea, sigură pe strada principală, stă și așteaptă cu înfrigurare o nouă generație de copii, ce vor intra în clădire, și vor săpa în pereții ei, o nouă amintire.


pisimiau90: nu imi place
filipmura2006: În cazul ăsta, pune-ți pofta în cui.
Alte întrebări interesante