Limba română, întrebare adresată de cristi26, 9 ani în urmă

Va rog o descriere subiectiva pentru fluture

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de aramacostel
5
Eu sunt un fluture ! Am 2 aripi colorate deosebit de frumos,pe care le folosesc toată ziua pentru a zbura cât pot eu de mult.Eu pot să adun polenul dintr-o floare şi să-l transport în alta,şi totodată am ocazia să miros foarte multe flori pe zi ce trece,sunt hărnicuţ din fire şi mai niciodată nu mă odihnesc.
Răspuns de Dianne23
4
Capul are doua antene ce prezinta niste umflaturi la capete. Aparatul bucal este de forma unei spirale adaptate pentru supt.
Toracele este pe partea dorsala cu doua perechi de aripi membranoase, iar pe partea ventrala, picioarele. Abdomenul este alungit.
Ramura agriculturii care se ocupa cu fluturele de matase se numeste sericicultura.

Angella11: Gingaş, cu aripioare poleite în culori vii, fluterele dă târcoale unui câmp multicolor, plin cu flori superbe. Bate rapid din aripioarele delicate, indecis asupra cărei flori să poposească.Se aşază pe corola mândră a florii şi soarbe cu nesaţ din roua pură a unei petale.Bate atât de rapid din aripi încât coloritul aripilor devine un amestec de culoare şi lumină. Se îndepărtează discret, îndreptându-se spre linia orizontului.
Alte întrebări interesante