Limba română, întrebare adresată de covaladelina3, 9 ani în urmă

va rog o legenda de 2 pagini de iarna te rog urgent!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de tatianabaxan
0
                                                     Legenda iernii
Iarna a aparut ca o zana in fata oamenilor ce bucura pe copii cu zapada pufoasa si bineinteles ca  nu era rece.Toti oamenii o iubeau inclusiv copiii.
Insa aceasta poveste nu e ca celelalte, adica,  cui ii place sa  citeasca o poveste in care  nu se intampla nimic captivant.
Sa revenim la poveste, deci in acel oras era un om tare invidios, care le-a  zis oamenilor:

-Oameni buni, zana asta e o vrajitoare, vrea sa ne castige increderea pentru a-i fi ei mai usor sa ne distruga!
La auzul acestora, oamenii o alungara pe zana , ea a plecat fara  sa se mai faca vazuta vreodata de oameni.
De asta , ea le-a rugat pe zanisoarele de cristal, care acum se numesc fulgi de nea, sa  faca ca tot pamantul sa fie acoperit de o patura groasa de lana  pufoasa , dar totodata si foarte rece, pentru ca nu mai vroia sa-i mai vada pe oameni vreodata.
Va intrebati oare de ce  zapada era rece?Paiiii, era rece pentru ca  zana s-a suparat pe oameni pedepsindu-i, dar fiind ca ii iubea nu i-a pedepsit prea aspru.
De atunci, oamenii  au povestit copiilor lor si copiii au povestit la randul lor copiilor lor si tot asa pana   vestea despre iarna  a ajuns la noi.
Doua surori au aflat despre vestea asta de la parinti.Pe una o chema Raluca , iar pe cealalta o chema  Ana .Intr-o zi de vara au plecat de acasa pentru a o gasi pe zana iernii.
Pe drum , au intalnit o fetita frumoasa pe care o chema   Ariana. Ea se ducea la o mica plimbare  in   padure. Era prietena lor.
Ariana   s-a  gandit sa mearga  si  ea cu  Raluca si  Ana in cautarea  zanei.
Au  mers  impreuna prin padure, cand, dintr-un tufis a iesit un baiat cam ciudat, pentru ca se cam credea  iepure. A vrut si el sa mearga cu ele.
Fetele insa nu prea  erau de acord , dar nu vroiau sa ii raneasca sentimentele , asa ca l-au luat si pe el in cautarea zanei.
Ei nu si-au dat insa seama ca erau  urmariti de catre o vulpe care vroia  sa ii  rapeasca pe copii si sa-i duca la un lup pe nume  Rude. Vulpea avea o datorie  fata de lup, si anume ca daca el i-a  dat  din  hrana lui , ea sa ii aduca  la schimb 4 copii fragezi.
Si cum mergeau copiii prin  padure  , au fost insfacati de catre vulpe .  Ea i-a  dus la lup  unde  au fost bagati intr-o cusca , in timp ce lupul pregatea focul pentru  cina lui .
Insa cu dintii   ciudatului de baiat, pe nume Jack, au rupt cusca si s-au furisat afara din barlog.
Au pornit  din nou la drum. Peste o ora de mers , au vazut-o pe  Maria, colega lor de scoala. I-au spus si ei ce vroiau sa faca si au pornit mai departe , bineinteles cu ea.
Au mai mers si au dat de o groapa mare la mijlocul drumului , in care a cazut  Ariana.
Copiii nu au intrat in panica , deoarece  Ariana se prinsese de  un bat ,si copiii  au inceput sa impleteasca o sfoara  din tulpini de papadii.  In  cele din urma au putut sa o  salveze pe  Ariana fara nicio zgarietura.
Au pornit iar la drum,cand...au vazut o casuta  imprejmuita de  stalpi inalti de gheata si un nor plumburiu gata sa se descarce, de lacrimi, peste acoperisul din gheata.
Copiii au  pornit  spre casa , vrand sa  intrebe  unde e castelul  Iernii. Batand la usa de gheata vrajita, auzira o voce groasa care intreba:
De aici vreti sa intrati,
Trebuie sa ma respectati,
Am o ghicitoare pentru voi
Este vorba de mii de oi,
Si lucreaza 3 luni de poveste
Cu stele pe ferestre
Ce este?
Dati-mi si mie de veste.
Copiii raspunsera imediat ca e Iarna zana povestii, ce tine  3 luni.Oile sunt micutele zane de cristal si anume  fulgii , apoi intrara inauntru. Au ramas uimiti sa vada ca acolo era chiar   Iarna, care se ascundea de  Devil . 
El era un diavol care se hranea cu tristetea provocata de  lucratorii lui,  oamenilor. Zana le spuse ca  diavolul poate muri daca striga in gura mare urmatoarele versuri:
Bunatatea aici domneste
Diavolul nu va mai creste
Veselie va fi mereu
Insa  stapana nu sunt eu
Bunatatea insa este
Sa se duca si de veste!
Copiii  se urcara  pe un foarte mare munte  cu zana  si incepura a striga vraja veche de mii de ani  pana   cand  diavolul  a murit si fericirea a revenit la noi.
                         Si asa noi traim acum  iarna si toate celelalte anotimpuri in pace si fericire!
Alte întrebări interesante