Matematică, întrebare adresată de mihaistafie, 8 ani în urmă

Vă rog o poveste despre un unghi ascuţit!!! URGENT DAU COROANA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Farben
19
   Cândva demult, Împăratul Matematicii încă mai muncea să ordoneze numerele, să clasifice figurile geometrice și să conceapă teorii și definiții. Era foarte supărat că nu terminase treaba, iar Împărăteasa sa se întristă și îi spuse:
-Ar trebui să te odihnești puțin și apoi o să vezi că ai să te descurci mai bine. Odihna te ajută!
-Nu, nu! Cu unghiurile acestea ce fac? Încă nu le-am împărțit pe toate și nici idei nu îmi vin! Spuse supărat Împăratul.
-Dar pe ele le-ai întrebat? Trebuie să ții cont și de dorințele lor... 
 Împăratul se lumină și le întrebă pe primele  unghiuri din line ce denumire și ce caracteristici vor. Acestea, cu mult curaj și-au ales denumirile și formele cele mai frumoase: drept, optuz, alungit, nul. Fericite, au plecat mai departe, dar într-un colț al palatului stătea un unghi mic și firav care nu a avut curajul să intre nici în linie cu celelalte unghiuri. 
-Micuțule, tu n-ai spus nimic și aș vrea să-mi spui tu ce ți-ai dori să fii? Unghiurile celelalte și ales deja, iar tu n-ai mai rămas cu prea multe opțiuni...
-Nu mă deranjează! Spuse unghiul mititel și înaintă spre Împărat. Aș dori să fiu un unghi ascuțit, pentru că nimeni nu a vrut asta! Să am mai multe măsuri, dar să fiu mai mic decât fratele meu Unghiul Drept! O să am măsurile cuprinse între 0 grade și 90 de grade! 
  Văzându-i modestia și bucuria cu care își asumă ultimele caracteristici rămase, Împăratul îl felicită și-l invită alături de celelalte unghiuri. Unghiul Ascuțit a rămas întotdeauna preferatul Împăratului și un slujitor modest și prietenos. 

mihaistafie: m m m multumesc
Farben: Cu drag :)
mihaistafie: :)
Alte întrebări interesante