Limba română, întrebare adresată de monicaprocasa, 8 ani în urmă

Vă rog o scrisoare către iepuraș si elementele componente ale scrisorii (data, formula de adresare etc.), plus etapele de alcatuire ale scrisorii - introducere, cuprins, incheiere. Mulțumesc pentru clasa2.​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ilioiuandreea96
1

data: 14.04.2020

Draga Iepurasule,

Imi pare extrem de rau ca nu am mai avut timp sa iti scriu...

Sa stii ca sunt bine aici, la Londra! M am imprietenit cu cativa iepurasi români si ma ajuta in orice problema. Mi am gasit un job, castig destul de multi bani. Insa, dorul de casa ma apasa si as vrea sa vin acasa macar in vizita...cateva ore...dar nu pot.. Sa stii , ca, orice problema ai avea, scrie-mi! Eu te voi ajuta cat voi putea de repede!

Imi este dor de voi! Va trasmit ganduri bune si multa iubire!

Cu dragoste,

Urechila

Răspuns de Utilizator anonim
1

Răspuns:

Dragă iepurașule,

Te rog să mă ierți pentru că nu ți-am mai scris de multă vreme. Însă acum îți scriu pentru a te ruga să pătrunzi acolo unde răutatea a pus stăpânire. Te rog să aduci câte ceva pentru fiecare în parte: sănătate, bunătate și multă bucurie. Dacă nu m-ai uitat și dacă consideri că incă merit un cadou, te rog să-mi aduci seninătate in casă, pe care doresc a o împărtăși cu toți ceilalți. De Paște, adu-mi dragă iepurașule căldura pe care mi-o dăruiai înca de când eram un mic copil. În ouăle roșii cuprind a ta bucurie și umple casele tuturor cu lumină. Promit că îți voi scrie de acum încolo și că te voi aștepta ca și în copilărie, cu zâmbetul pe buze.

Cu drag, .....(scrii numele tau)

Alte întrebări interesante