va rog !!!plzz!!!
Trebuie sa realizez un eseu despre PawerPoint de 1-2pagini A4
va rog pana maine as dori sa am un raspuns .
dau COROANA+ma abonez
Răspunsuri la întrebare
Pentru a lucra cu elemente de detaliu este nevoie ca pe ecran sa fie un singur diapozitiv.
Pentru a rearanja diapozitivele intr-o prezentare mai mare este utila vizualizarea tuturor diapozitivelor. Power Point ofera inca 5 moduri de vizualizare a unei prezentari.
Pentru a comuta intre modurile de vizualizare se folosesc cele 5 butoane din coltul stanga jos al ferestrei Power Point.
b). Modul de vizualizare de tip diapozitiv (Slide View): se afiseaza un singur diapozitiv pe ecran, in care se pot adauga sau edita texte sau imagini grafice. Pentru detaliere se apasa butonul Zoom. Pentru deplasare inainte/inapoi se foloseste cursorul barei verticale din dreapta ferestrei.
c). Modul de vizualizare Outline View (de tip structura) permite sa se lucreze doar cu texte, fara imagini (cu exceptia diapozitivului in miniatura afisat in dreapta ferestrei).
d). Modul de vizualozare general (Slide Sorter View); ofera o vedere de ansamblu a prezentarii: toate diapozitivele sunt pe ecran, nu se pot citi texte, dar se poate selecta un diapozitiv anume.
e). Modul de vizualizare de tip pagina de observatie (Notes Page View); permite introducerea de observatii si note cat mai complete astfel incat sa se poata raspunde la orice intrebare.
f). Modul de vizualizare de tip prezentare (Slide Show); de pe ecran dispar toate meniurile si barele de instrumente, toata suprafata fiind ocupata de diapozitiv. Nu se fac editari/inserari in acest mod.
Daca se pozitioneaza punctul de inserare (cursorul) la sfarsitul unei linii si se apasa Enter se poate tasta pentru a adauga un nou diapozitiv sau o linie noua.
Cu Tab se insereaza marcare de lista, iar cu Shift + Tab operatia inversa.
Folosind butoanele din bara orizontala de jos a ferestrei se pot schimba intre ele modurile de vizualizare: cate un diapozitiv, toate o data, sau Outline.
Pentru a inlocui orice fragment de text din prezentarea propusa de Auto Content Wizard se selecteaza textul respectiv si se tasteaza cel nou.
Se introduc toate elementele principale ce vor fi titluri de diapozitive, se completeaza apoi marcajele de sub titlu cu ideile ce vor fi prezentate la fiecare subiect.
Se poate schimba pozitia unui element in ierarhia prezentarii cu ajutorul tastelor Tab si Shift + Tab.
Exemplu. Daca unul din punctele prezentate intr-un diapozitiv este destul de important pentru a-i fi dedicat un diapozitiv propriu, atunci se pozitioneaza punctul de inserare pe linia respectivasi se apasa Shift + Tab.
5. Crearea unei prezentari fara folosirea programului AutoContent Wizard
Din fereastra initiala, in loc sa se selecteze Auto Content Wizard, se alege Blank Presentation si se afiseaza o fereastra cu propunerile de machete existente in Power Poit, din care se alege una (Auto Layout).
Se selecteaza o macheta si apoi se apasa butonul OK.
Pentru a crea, intr-o prezentare, un diapozitiv nou se face clic pe butonul New Slide de pe bara de instrumente Task Pane.
Pentru a schimba macheta unui diapozitiv dupa ce l-am creat, facem clic pe Slide Layout din bara Task Pane si se alege o noua macheta.
Daca macheta aleasa nu include toate obiectele din diapozitivul anterior, acestea trebuie rearanjate astfel incat sa se potriveasca in noua macheta.
Pentru a insera text intr-o caseta rezervata, se executa clic in acea zona, dupa care se introduce textul.
Pentru a insera o imagine grafica sau alt obiect, se executa dublu clic.