Limba română, întrebare adresată de popad223, 8 ani în urmă

Va rog prezumatul pentru Gulliver

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de v4mpires
2

In romanul "Calatoriile lui Guliver" autorul aduce in atentia cititorului peripetiile unui barbat "satul de practicarea medicinei", dar dornic sa descopere lumea calatorind.

Jonathan Swift isi plaseaza personajul intr-o calatorie fantastica, structurata in doua parti distincte: in prima parte a calatoriei Guliver naufragiaza pe tarmul unui tinut si este luat prizonier de localnici, oameni in comparatie cu care personajul principal al romanului este un urias. Guliver isi foloseste toate resursele de care dispune (inteligenta, forta fizica, moralitate) pentru a fi eliberat din robie. Intra in gratiile regelui atunci cand acesta isi da seama ca ciudatul ostatic l-ar putea ajuta sa castige un vechi razboi pe care il purta cu o tara invecinata.

Printr-un joc al circumstantelor Guliver reuseste sa plece de pe acest taram dar ajunge intr-un tinut al uriasilor - de data aceasta el fiind piticul - este cea de-a doua parte a calatoriei. Aici este tinut prizonier de o familie care il foloseste pentru capacitatea lui de a face oamenii sa rada - o munca epuizanta pentru Guliver. este totusi ingrijit de o tanara care are cele mai bune intentii in ceea ce il priveste.

Printr-un alt joc al circumstantelor Guliver este rapit de un vultur care il smulge din taramul uriasilor si, in cele din urma, ajunge acasa, in tara lui natala, nu inainte a a mai infrunta si alte obstacole.

Alte întrebări interesante