Limba română, întrebare adresată de Bombonica09, 9 ani în urmă

Va rog puteți sa povestiți MARILE SPERANȚE de CHARLES DICKENS VOLUMUL 1 doar VOLUMUL1
VA ROG E URGENTdau multe puncte toate care le am!!!!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dariaalala
5
Este vorba de un băiat care nu mai are părinți. El locuiește cu sora sa si fratele acesteia . Intr-o zi un unchi de al sau il duce la o doamna bătrână , acasă . Acea casa era mare si prăfuita . Intra intr-o camera , iar aceasta doamna il așteaptă îmbrăcată in rochie de mireasa . Il pune sa o plimbe in jurul mesei ,unde se aflau bucatele de nunta si ele vechi si prăfuite .
Băiatul merge in fiecare zi in cimitir , caracterizandu-si părinții după pietrele funerare . Intr-o noapte acesta , aflandu-se in cimitir a fost acostat de un om al străzi , un pușcăriaș fugit de pe un vapor , si amenințat ca daca nu ii aduce macare si băutură va fi omorât . Băiatul merge acasă , iar următoare zi ii aduce de mâncare omului din cimitir . Acesta a fost impresionat de gestul făcut si il va ajuta foarte mult dar in volumul al 2-lea .
După un timp , acesta primește o scrisoare , sa plece la Londra (parca ) sa invete . Cu greu accepta si pleacă . A primit o mare mostenire de la un om necunoscut . In vol.2 afla ca acesta este omul din cimitir .

Bombonica09: Cum te cheama?
Dariaalala: ti-l dau daca vrei intr-un mesaj privat
Bombonica09: Ti-l dau eu
Dariaalala: om
Dariaalala: ok*
Bombonica09: Miruna Maria
Dariaalala: de unde esti ? sau spune-mi ceva sa pot sa te gasesc mai usor
Bombonica09: Constanta ,
Bombonica09: Mangalia
Dariaalala: da-mi link-ul
Alte întrebări interesante