Va rog putin ajutor .....
Anexe:
Răspunsuri la întrebare
Răspuns de
3
Răspuns:
m=10
Explicație pas cu pas:
f(x)=2x²+4x, m=f'(x_{0})=6*x_{0}+4. f( x_{0})=2*x_{0} ^{3}+4* x_{0}.
Ecuatia tangentei : y=f(x_{0})+f'(x_{0})*(x-x_{0}), de unde
y=f'(x_{0})*x+f(x_{0})-f'(x_{0})*x_{0}, deci f(x_{0})-f'(x_{0})*x_{0}=4
Dupa inlocuire avem: 2*x_{0} ^{3}+4* x_{0}-(6*x_{0}+4)x_{0}=4
de unde obtinem -4x_{0}^{3}=4. Deci x_{0}=-1 si deci m=6+4=10
Răspuns de
3
Alte întrebări interesante
Matematică,
8 ani în urmă
Religie,
8 ani în urmă
Fizică,
8 ani în urmă
Chimie,
9 ani în urmă
Informatică,
9 ani în urmă
Matematică,
9 ani în urmă
Limba română,
9 ani în urmă