Religie, întrebare adresată de DianaTeodora11, 9 ani în urmă

Va rog !! raspundeti la intrebarea urmatore : Este omul stapan asupra propriei sale vieti si a supra lucrurilor sale ? De ce da ? De ce nu ? . Va rog dau coroana !!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marta221
2
Omul este stăpân asupra propriei sale vieți și asupra lucrurilor sale pt că e viața lui și lucrurile lui și are voie sa fac ce vrea cu ele .
Sper că team ajutat!!
Răspuns de OiLoveYouO
2
Nu, deoarece Dumnezeu ne-a dat viață și tot El ne-o ia, noi nu putem fi stăpânii vieții (adică nu ne putem sinucide pentru ca se considera pacat) și omul nu este stăpân peste lucrurile pe care le "deține" pentru ca ele sunt date de Dumnezeu, deci sunt ale lui, rolul nostru este sa le îngrijim pentru ca tot ce ne înconjoară este creația lui Dumnezeu.


Acum, dacă trebuie sa spui neapărat și de ce da:

Omul este stăpân a vieții lui, adică poate lua decizii pentru sine și omul este stăpân peste lucrurile sale pentru ca majoritatea sunt produse finite făcute de oameni, și nu mai sunt create în totalitate de Dumnezeu, căci Acesta ne da numai materia prima pe care sa o prelucram. (Spre exemplu, se spune ca piesele turnului Eiffel sunt fabricate în Reșița, România dar totuși el este un bun național francez, nu românesc)


Daca trebuia sa faci cu ambele variante, le ai. Dacă trebuia sa alegi, o alegi pe cea care este mai apropiata de părerea ta.

marta221: super
marta221: meriti coroana
Alte întrebări interesante