Limba română, întrebare adresată de stefanmarin31, 9 ani în urmă

va rog . redacteaza o compunere de 15-25 randuri in care sa descri o zi calduroasa de vara .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de davidancuta95
5
                         Vara, la padure
    
   Este vara. Florile de camp s-au culcat in capitele de fan  parfumat. Pe sub copaci se gasesc  ciuperci multe si felurite. 
    Eu impreuna cu prietena mea, Diana ne-am hotarat sa mergem in paduricea din spatele curtii sa culegem mure. Azorel, cainele fricos al bunicilor, a venit cu noi. Era o zi foarte calduroasa, numai buna de o plimbare  prin padurea racoroasa, departe de soarele care dogorea. In drumul nostru spre padure am trecut prin livada bunicilor. In livada cu nuci  si peri inalti, plina de rod bogat, iarba era inalta pana la mijloc.
      In cateva minute am ajuns in padure. Incet, incet am patruns in inima padurii. Linistea era deplina, iar ramurile brazilor  stateau neclintite. O pala iute de vant suiera subtire printre vaile adanci. Din vreme in vreme se auzea surasul cristalin al unui paraias. Pasarile vazduhului se chemeau una pe alta  printr-un ciripit vesel . Am inceput sa cautam tufele de mure. Nu ne-a luat mult  timp si le-am gasit. Ne-am asezat la umbra unui copac batran si am inceput sa le mancam. Parfumul si  aromele murelor ne incantau. In acest timp, Azorel alerga voios prin lurul nostru. Latra si dadea fericit din coada. 
      Dupa ce ne-am saturat, ne-am indreptat spre casa. A fost o zi de neuitat petrecuta la padure.


Alte întrebări interesante