Matematică, întrebare adresată de Playerul69, 8 ani în urmă

Vă rog repede, am nevoie urgent ​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de marinalemandroi
0

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

E(x)=(1+\frac{2x}{1-5x} ):\frac{1-9x^{2} }{1-10x+25x^{2} }

Amplificam pe 1 cu 1-5x si vom avea acelasi numitor

E(x)=\frac{1-5x+2x}{1-5x} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1-3x)(1+3x)}

E(x)=\frac{1-3x}{1-5x} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1-3x)(1+3x)}

1-3x se simplifica pe diagonala

iar pe 1-5x il vom scrie ca -(5x-1) ca apoi sa il putem simplifica

E(x)=-\frac{1}{5x-1} \cdot \frac{(5x-1)^{2} }{(1+3x)}

E(x)=- \frac{(5x-1) }{(1+3x)}=\frac{1-5x}{1+3x}

1+3x≠0

3x≠-1

x\neq -\frac{1}{3}

Alte întrebări interesante