Ed. tehnologică, întrebare adresată de turcanemanuela02, 8 ani în urmă

Va rog repede am nevoie urgent azi trebe sa îl predau despre orice aliment pe care omul îl poate manca va rog dau coroana​va rog educație tehnologica trebuie sa fie de o pagină A4 va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de NineYuuRe
2

Răspuns:

Pâinea

Un aliment pe care l-aş alege ar fi alimentul de care are nevoie toată lumea, anume pâinea.

Pâinea este un aliment de bază produs prin coacerea aluatului obținut din făină amestecată cu apă și drojdie, adăugându-se de la caz la caz diferiți ingredienți în funcție de categoria pâinii obținute.

Aceste categorii de pâine diferă după regiune; astfel în Germania este consumată mai mult pâinea neagră, pâinea obținută din orz, pe când în Franța bagheta, pâinea albă și franzela erau cele mai apreciate.

Pâinea este un produs copt în cuptor, alcătuit din aluat, drojdie și alte ingrediente care dau pâinii un gust și aromă mai plăcută, sau care împiedică în timpul procesului de coacere să se formeze o crustă prea tare la suprafața pâinii.

Cerealele măcinate folosite mai frecvent la producerea făinii pentru pâine sunt grâul și orzul. În perioada de sărăcie, foamete, s-a amestecat făina de cereale cu făină de mazăre, de fasole, de cartofi (mucegăia pâinea mai repede), sau de ghindă (din cauza taninului împrumuta un gust amar pâinii). În aceste timpuri grele, în Germania se recurgea pe piață la falsificarea făinii de cereale prin amestecare cu gips sau rumeguș de lemn.

Pâinea este alimentul preferat de majoritatea oamenilor şi o mănâncă şi cu alte alimente, precum mezelurile, produsele lactate, zacuscă şi icre, dar poate varia, în funcție de gustul fiecăruia.


turcanemanuela02: mulțumesc mul
turcanemanuela02: mult**
NineYuuRe: cu drag
Alte întrebări interesante