Geografie, întrebare adresată de denisbalub, 8 ani în urmă

Va rog repede dau coroana!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de muresannaomi22
1

Răspuns:

zootehnia -este știința care are drept obiect cunoașterea, reproducerea, creșterea, alimentația, ameliorarea raselor și exploatarea animalelor agricole. Creșterea și ameliorarea raselor de animale este necesară pentru asigurarea populației cu produse animaliere, a industriei alimentare și ușoare cu materii prime, a agriculturii cu îngrășăminte organice și cu forță de tracțiune. 

avicultura - este știința care se ocupă cu elaborarea metodelor privitoare la creșterea, hrănirea, întreținerea și îmbunătățirea speciilor și raselor de păsări în scopuri economice. Este o ramură a zootehniei, constituind, pe lângă producția de ouă, un mijloc important de creștere a producției de carne. 

apicultura -este o ramură a zootehniei care studiază biologia și tehnologia creșterii și exploatării albinelor, în scopul obținerii de producții apicole ridicate și a sporirii producției de semințe la plantele agricole entomofile.

piscicultura -este o ramură a acvaculturii, care se ocupă cu creșterea, reproducerea și îmbunătățirea calitativă și cantitativă a populațiilor piscicole în apele naturale și în cele amenajate, dar și cu selecția, furajarea, fluctuația populațiilor piscicole, exploatarea și reglementarea pescuitului.

sericicultura - cultivarea mătăsii, este cultivarea viermilor de mătase pentru a produce mătase. Deși există mai multe specii comerciale de viermi de mătase, Bombyx mori este cel mai utilizat și intens studiat viermele de mătase.

Alte întrebări interesante